Ben je iemand die en werkt en zorgt voor het huishouden en kinderen heeft? Dan heb je waarschijnlijk niet veel rust. Je begint met werken het moment dat je wakker wordt tot het moment dat je gaat slapen. Waarschijnlijk merk je al snel op dat je dit niet heel je leven zo kunt volhouden en hulp nodig hebt. Gelukkig kun je op veel gebieden enorm veel hulp krijgen en kun je meer rust vinden. Meer rust betekent ook weer meer plezier in de dingen die je doet. Dit is wat iedereen wilt!

Huur een oppas in

Krijg je moeilijk je werk af, omdat je kinderen thuis zijn? Huur een oppas in via oppasland. Wat doet een oppas precies? Een oppas kan meerdere malen per week een paar uur op je kinderen passen. Zo kun jij rustig alle taken afmaken die af moeten en hoef je je niet constant bezig te houden met wat je kinderen straks moeten eten en waar ze naartoe gaan. Je kunt natuurlijk ook altijd in je omgeving vragen naar een oppas. Dit zijn vaak je eigen ouders of je schoonouders of bijvoorbeeld een vriend of vriendin die iets meer tijd heeft hiervoor.

Plan je dagen anders in

Houd je niet van plannen, maar merk je wel dat je overloopt in werk? Dan is het goed om na te denken om toch te leren plannen. In het begin merk je snel dat je je niet aan je planning houdt, maar door toch te plannen leer je langzaamaan hoelang je bezig bent met een taak en hoeveel je op een dag kunt inplannen. Wanneer je dit eenmaal onder de knie hebt, zul je een planning veel meer waarderen en houd je veel meer tijd over dan normaal. Ideaal!