Je hebt er al vaker mensen over gehoord. Vissen is een hele leuke hobby. Je hebt daarom besloten dat je ook wilt gaan vissen. Heerlijk in de frisse lucht langs de waterkant. En het leuke: Vissen kan je leren! Hoe langer je vist, hoe makkelijker en leuker het wordt. Maar om te vissen heb je natuurlijk wel visspullen nodig. Wij hebben een aantal tips voor jou als starter op een rijtje gezet.

De plek

Kies een goede plek uit om te beginnen en waar mogelijk dichtbij huis. Waarom? Is het toch niets voor jou, dan ben je ook snel thuis. Kies voor rustig water. Ga bijvoorbeeld op een steiger zitten of bij een brug. Zo kun je goed de dobber in de gaten houden.

Uitrusting

Als je voor het eerst gaat vissen wil je natuurlijk weten of je het daadwerkelijk leuk gaat vinden. Kies daarom voor een vaste hengel. Dit is namelijk goedkoper en werkt prima. Neem ook iets mee om te zitten. Het vangen van een vis gaat namelijk niet zomaar en kost vaak tijd. Heb je een visstoel? Neem deze dan mee. Anders kan je altijd op een kratje bier of een krukje zitten. Ook warme kleding is aan te raden, aangezien je veel stil zit.

De vispas

Om te vissen heb je altijd een vergunning nodig, ook als dit voor de eerste keer is. Je kunt daarnaast een meevis vergunning aanvragen. Hierdoor kan je tot drie keer met andere vissers mee. Hierdoor kan je van te voren al bekijken of je het leuk gaat vinden. Heb je besloten om zelf te vissen. Regel dan op tijd een vispas. Ga je toch zonder vispas vissen? Dan is de kans op een boete aanwezig!