Een verhuizing: voor de een, een helse klus en voor de ander een mooie stap naar een nieuwe fase in zijn of haar leven. Beiden vinden het een zware, drukke periode. Er zijn een aantal punten die bij de meeste mensen altijd misgaan. Een verhuizing zonder een paar frustratiemomenten kan je eigenlijk geen verhuizing noemen. Probeer altijd te onthouden dat iedereen dit meemaakt en dat je erg blij bent wanneer alles achter de rug is en opgelost is. Zo kun je ultiem gaan genieten van je nieuwe woning!

Praktische zaken regelen

Wanneer je gaat verhuizen hoort er ook iemand in je oude huis terecht te komen. Vaak wanneer je op kamers woont ben je zelf verantwoordelijk voor het vinden van een nieuwe huisgenoot. Hier heb je waarschijnlijk het minste zin in, omdat je al je tijd en energie wilt stoppen in je nieuwe woning en eventueel je nieuwe huisgenoten. Kom je er niet uit met je oude woning? Websites zoals huurstunt.nl kunnen je hier goed bij helpen. Je kunt zowel je nieuwe woning vinden als je oude woning online te huur plaatsen. Zo geef je de grootste taken al over aan iemand anders en kun je gerust aan de slag gaan met je nieuwe woning.

Wat je denkt dat niet nodig is

Ga je verhuizen naar een gemeubileerde of gestoffeerde woning? Dan denken veel mensen vaak dat het niet nodig is om nog iets aan het huis te doen. Dit is een grote fout. Er is altijd wel iets wat niet goed is schoongemaakt of wat je zelf opmerkt en snel moet doorgeven aan je nieuwe huurbaas.

Denk je dat je niet veel werk hebt, omdat je van kamer naar kamer gaat verhuizen? Dan heb je het goed mis! Zelfs wanneer je taken overhandigd aan anderen blijven er altijd een aantal standaardklussen die je zelf moet oplossen. Zorg ervoor een realistische planning te maken en genoeg hulp te vragen zodat je niet midden in je verhuizing ontdekt dat je het toch niet allemaal alleen kan.