Wanneer je werkzaam bent in een risicovolle werkomgeving is het belangrijk om op te hoogte te zijn van de mogelijke gevaren en risico’s op de werkvloer. Het is dan aan te raden om een VCA Basis cursus te volgen. Het maakt niet uit of je in dienst bent bij een bedrijf of een ZZP’er bent. Wanneer je tijdens je werkzaamheden wordt geconfronteerd met risico’s heb je veel aan een VCA Basis cursus. Het komt daarnaast ook regelmatig voor dat je een dergelijk certificaat nodig hebt om te werken voor een bedrijf of aannemer.

Met een diploma voor de cursus VCA Basis toon je aan dat je kennis hebt over veiligheid op de werkvloer, maar ook over gezondheid en milieu. Daarnaast toon je met dit certificaat ook aan dat je deze kennis kunt toepassen waar en wanneer dit nodig is. Je vergroot niet alleen je eigen veiligheid, maar ook die van je collega’s. De VCA Basis cursus leert je meer over de wet- en regelgeving omtrent veiligheid, maar ook hoe je gevaarlijke situaties kunt herkennen en voorkomen.

Ontdek jouw opties voor een VCA Basis cursus

Een VCA Basis cursus volgen kan op verschillende locaties door heel Nederland. Je gaat op veilige en realistische manier oefenen op bepaalde situaties waar je op de werkvloer mee te maken kunt krijgen. Je krijgt een VCA Basis boek voor zelfstudie: aan het einde van de cursus volgt een examen. Met het behalen van het diploma ben je drie jaar lang in het bezit van een geldig VCA Basis certificaat.