Hier heb je van kinds af aan al van gedroomd; je bruiloft. De bloemen, muziek, locatie, het feest, trouwjurken kijken op websites als The New Bride, heerlijk om over te fantaseren. En eindelijk is het jouw beurt, je mag je bruiloft plannen! Maar wacht, hoe plan je een bruiloft eigenlijk? Je stond zelf altijd toe te kijken hoe mooi het allemaal is, maar nu sta je aan de andere kant en moet jij het mooi zien te krijgen! Gelukkig kun je hulp inschakelen. In je persoonlijke leven maar ook online. Om ons steentje bij te dragen beschrijven we in deze blog drie dingen die belangrijk zijn om te overwegen wanneer je je bruiloft plant!

Je gaat over je budget heen

Dit gebeurt meestal wanneer je een grote uitgave doet: je gaat over je budget heen. Of je nou een auto of een huis koopt of een feest of bruiloft organiseert, het kost je vaak meer dan dat je denkt en had vastgesteld. Dit komt vaak omdat iets toch duurder is dan je had gedacht, of er waren verborgen kosten waar je niks van wist. Die fotograaf was tóch iets duurder dan je had verwacht, of de locatie had extra kosten waar ze je niet over verteld hadden. Heel vervelend, maar over je budget gaan hoeft niet verkeerd te zijn! Een budget is vaak een richtlijn waar je je aan wil houden. Als je geen budget zou hebben, zou je niet weten waar je moet beginnen en hoeveel alles gaat kosten. Dan is de kans nog groter dat je veel meer uitgeeft dan wanneer je je aan een budget probeert te houden.

Er zal iets mis gaan

Het laatste wat je wil is dat er iets misgaat op je speciale dag! “De taart is niet op tijd klaar” of “de fotograaf heeft afgezegd” klinken niet echt als muziek in je oren. Hartstikke vervelend, maar ook een realiteit van deze wereld. Je eigen houding kan de boel redden, of breken. Je kunt helemaal in paniek raken en het je hele dag laten verpesten, of je kunt even rustig ademhalen en het daarna laten gaan. Geef het niet de macht om je humeur te verpesten of je te veel zorgen te laten maken, het is het niet waard!

Iedereen denkt het beter te weten

Iedereen heeft zijn eigen mening, zo ook over jouw bruiloft. Ze denken het beter te kunnen plannen dan dat je dat zelf kan. En tuurlijk, dit kan waar zijn voor iemand die een huwelijksplanner is, maar wanneer dat niet zo is moet je het gewoon voorbij laten gaan. Ze denken het beter te weten, omdat ze niet middenin de planning zitten. Ze staan er buiten. Mocht iemand je vertellen hoe zij het zouden doen, ook al heb je er niet om gevraagd. Knik dan netjes, lach een beetje, overweeg wat ze zeggen voor het geval het goed advies is (want iemand die buiten de planning staat heeft soms wel een helderdere blik!), en ga door met je leven. Besteed er niet te veel aandacht aan, want je aandacht is ergens anders nodig.

Een bruiloft plannen is niet niks en kan heel stressvol zijn, maar je krijgt er iets prachtigs voor terug! Een dag om nooit meer te vergeten. Plan er daarom lekker op los en ga uit je dak!