succesvolle bruiloft feest tips

Alles is gepland, je hebt gekozen welke trouwauto jullie gaan huren en je bent helemaal klaar voor het feest dat jullie bruiloft is! Maar er kriebelt iets. En het zijn niet de vlinders in je buik voor je geliefde. Het is de vraag: zijn we niet iets vergeten? Als je zelf een bruiloft plant, is het makkelijk om iets te vergeten tussen alle hectiek voor de trouwerij. Om te zorgen dat bij jullie bruiloft niets ontbreekt, hebben we drie tips voor een succesvol bruiloftsfeest op een rij gezet. Lees ze hieronder!

Maak de trouwceremonie niet te lang

Als je zelf te gast bent geweest bij een of meerdere bruiloften, dan weet je waarschijnlijk dat een trouwceremonie lang kan duren. Met een ceremonie veel langer dan een half uur loop je het gevaar dat je gasten gapend op de foto’s staan. Natuurlijk komen je vrienden en familie om jou en je geliefde te zien trouwen, maar niemand wilt een uur stilzitten en naar een lang uitgerekte ceremonie kijken. Houdt de trouwceremonie rond de twintig minuten (zonder in- en uitlopen). Zo houd je iedereens aandacht vast en iedereen enthousiast.

Verzamel zo veel mogelijk foto’s

Misschien huur je wel een fotograaf in om plaatjes te schieten van jullie bruiloft. Maar de fotograaf is waarschijnlijk niet de enige die foto’s maakt tijdens jullie huwelijksfeest. Met moderne telefoons heb je goede kans dat je vrienden en familie ook een prachtig scherp plaatje schieten. Maar je weet: het is lastig om elke gast apart te vragen om de gemaakte foto’s. Een makkelijke manier om alle foto’s te verzamelen is door je gasten te vragen ze te uploaden in een speciale app hiervoor. Of laat iedereen dezelfde hashtag gebruiken zodat je de foto’s makkelijk terug kan vinden.

Denk aan zitgelegenheid

Gaat je trouwfeest tot in de late uurtjes door met veel dans en muziek? Vergeet dan niet te denken aan je gasten die niet zo lang kunnen of willen staan en dansen. Als je de mogelijkheid hebt, creëer dan ook zitgelegenheid. Doe dit door wat tafels en stoelen te laten staan, of zet wat banken neer (of hooibalen als dat past bij je thema). Dit geeft je dansende gasten de kans om even uit te rusten, maar geeft ook de gelegenheid aan mensen om rustig te kletsen. Neem deze tips mee en maak van je bruiloftsfeest een succes!