voetbal op tv

Na een lange werkdag ’s avonds lekker op de bank hangen naast hun partner is voor veel mensen het dagelijkse ritueel. Echter, mannen kijken vaak liever naar andere dingen op de tv dan vrouwen en kinderen. Dit is ook wel logisch natuurlijk. Mannen houden meer van voetbal en actie, terwijl vrouwen liever kijken naar romantische series en films. Kinderen kijken logischerwijs naar tv programma’s voor hun eigen leeftijd.

Zowel mannen als vrouwen volgen het nieuws. De bekendste nieuws uitzending is het NOS journaal dat elke avond om 20:00 wordt uitgezonden op tv op de zender Nederland 1.

Tegenwoordig zijn er duizenden tv zenders en tienduizenden tv programma’s. Voor alle geslachten is er dus wel iets leuks of interessants om te kijken. In dit artikel ga ik echter dieper in op de specifieke programma’s waar mannen graag naar kijken op tv.

voetbal op tv

Waar kijken mannen graag naar op tv?

Mannen houden er vooral van te kijken naar leerzame programma’s, actiefilms en voetbal. De zender RTL 7 is zelfs speciaal gericht op mannelijke kijkers. Op deze zender worden dan ook zaken uitgezonden, zoals darten, voetbal praat en films waarin veel actie voor komt, zoals thrillers en fantasiefilms. Films die erg populair zijn onder de mannen zijn: Godfather 1 en 2, 500 Days of Summer en The Hangover.

Voetbal op tv is het populairst onder de mannen als we het hebben over hun kijk gedrag. Denk bijvoorbeeld aan het praatprogramma voetbal Inside en de samenvattingen van voetbalwedstrijden op zondagavond op Studio Sport. Ook kijken mannen graag naar live wedstrijden van hun favoriete clubs uit de eredivisie en de UEFA Europa League. Voor de meeste voetbalwedstrijden heb je een abonnement nodig op Fox Sports om ze live te kunnen volgen. Deze vallen namelijk vaak buiten het standaardpakket.

Veel mannen kijken ook naar zenders zoals Discovery Channel en National Geopgrahic. Programma’s zoals Fast N’Loud, Mythbusters, Locked up Abroad, Family Guy en Air Crash Investigation zijn erg populair. Het zijn typische programma’s voor mannen, omdat ze gaan over criminaliteit, gadgets, technische zaken, auto’s en natuurlijk vooral veel actie. Bovendien kijken mannen graag naar andere sporten, zoals autosport, rugby en kickboksen. Toch blijft voetbal op tv het populairst onder mannelijke tv kijkers.