Je bent net 16 geworden en droomt en al over om lekker auto te kunnen rijden. Dit willen heel veel mensen erg graag. Maar is een scooter geen goede optie? Een scooter wordt door veel mensen over het hoofd gezien. Een scooter brengt veel voordelen met zich mee waardoor het het zeker waard is om als 16 jarige een scooter te kopen. In deze blog vertellen wij je de voordelen van het hebben van een scooter. Nog advies nodig? Ga langs bij een scooterzaak in Almere.

Je kan vroeg beginnen

Als je zelfstandig auto wilt rijden moet je wachten tot je 18 bent om zelfstandig te kunnen rijden. Om scooter te kunnen rijden moet je een minimale leeftijd hebben van 16 jaar. Als je geen zin hebt om nog lang te wachten om te kunnen auto rijden is het kopen van een scooter de perfecte oplossing. Je zult natuurlijk wel eerst je scooterrijbewijs moeten halen voordat je de weg op kan.

Gemakkelijk te besturen

Het kan natuurlijk spannend zijn om voor het eerst alleen de weg op de gaan met een auto of scooter. Een voordeel van een scooter ten opzichte van een auto is dat deze een stuk makkelijker te besturen is. Door het lichte gewicht en het relatief weinige vermogen is de scooter het perfecte voertuig voor beginners.

Bespaard geld

Een scooter een stuk goedkoper dan een auto. De aankoopprijs ligt natuurlijk een stuk lager dan die van de auto. Dit is wel afhankelijk van het model/bouwjaar natuurlijk. Ook ben je met scooter rijden een stuk minder geld aan brandstof kwijt. Direct shoppen? Kijk eens op de website van Robert de Vries Tweewielers in Lelystad.