De beste en meest effectieve manier om de kitlaag en kitresten verwijderen? In deze nieuwe blog zullen we dit uitleggen en toelichten.  

Otto Silout

De Otto Silout is speciaal ontwikkeld om restanten van siliconenkit uit de voegen te verwijderen van vervuilde oppervlakken en natuurlijk verkrijgbaar bij Van Dijken Pro! De Otto Silout is een professionele kitverwijderaar die de siliconenkit verwijderd van onder andere kunststof, metaal, porselein, glas, beton, pleister, stenen muren en hout. De Otto Silout is te gebruiken in eigen keuken of badkamer voor het verwijderen van oude en hardnekkige kitranden. Belangrijk is dat eerst de handleiding goed gelezen wordt, zodat de ondergrond niet wordt aangetast en het werk goed uitgevoerd wordt.

De oude kitranden lossnijden

De eerste stap is het verwijderen van de oude kit. Dit gebeurd door het lossnijden van de oude voegen, uiteraard met goed gereedschap. Een professioneel stanleymes mag niet ontbreken. Bijvoorbeeld het Milwakee Schuifmes 18 of 25 mm kan hiervoor gebruikt worden en deze is verkrijgbaar in de shop van Van Dijken Pro. Dit stanleymes is scherp genoeg om de hardnekkigste kitresten snel los te krijgen. Aan beide zijden moet de kit losgesneden worden tot op de ondergrond.

Het uitschrapen van de losse kit

De volgende stap is het uitschrapen van de losse kit (bijv. saba kit of bostik). Dit kan effectief met de kitvoegschraper van Fugenmeister. Deze is speciaal ontwikkeld voor het makkelijk en snel verwijderen van kit en hiermee kunnen de resten aan de weerszijden van kitvoeg tot op de ondergrond los geschraapt worden.Van Dijken Pro heeft verschillende accessoires van Fugenmeister in het assortiment. 

De oude kit verwijderen

Dan is de volgende stap het verwijderen van de oude kit. Om beschadigingen aan de ondergrond te voorkomen moet dit met beleid. Er kan een groot stuk van de kitrand in één keer verwijderd worden, maar alleen door voorzichtig te werk te gaan. De kitrand moet stukje voor stukje losgetrokken worden.

Achtergebleven losse resten kit

De eventuele achtergebleven losse kitresten kunnen met een kleine handborstel of vladder weggehaald worden. 

Service en advies

Lukt het niet helemaal? Van Dijken Pro staat klaar om professioneel advies te geven waar nodig. Bestellen kan eenvoudig online, 24 uur per dag. De bestelling wordt gratis geleverd vanaf 99 euro en dit gebeurd snel en betrouwbaar. Ook kunt u de bestelling direct afhalen in de winkel in Tynaarlo.