voordelen outplacement

Als bedrijf kom je voor verschillende uitdagingen te staan. Maar er zijn er maar weinig die zo gevoelig liggen als het moeten ontslaan van werknemers. Het is een stressvolle ervaring voor iedereen die er mee te maken heeft. Gelukkig zijn er outplacement mogelijkheden om te zorgen dat de vertrekkende werknemers zo goed mogelijk terecht komen. Helaas zijn er nog te weinig werkgevers die het belang van outplacement voor de werknemer echt begrijpen. We gaan er hier op in, zodat jij als werkgever hier beter op in kan spelen. Lees snel verder!

Omgaan met het ontslag

Ontslagen worden brengt een hoop stress met zich mee. Je werknemer moet natuurlijk gewoon nog rekeningen betalen en voor het gezin zorgen. Als je (ex)werknemer niet weet hoe hij of zij om moet gaan met die stress, kan dat zorgen voor angsten en gezondheidsproblemen. Dit zal zeker niet helpen bij het vinden van een nieuwe baan. Outplacement helpt je werknemer om te gaan met het ontslag. Dat zal ervoor zorgen dat er meer kans is op een nieuwe baan, maar ook dat jij als werkgever positiever wordt herinnerd.

Hulp met cv updaten

Sommigen van de werknemers die je moet laten gaan zijn misschien al wel tien jaar bij jouw bedrijf in dienst. In die tien jaar is een hele hoop veranderd op de arbeidsmarkt en presentatie bij sollicitaties. Daarnaast is de werknemer ook veranderd. Zijn of haar cv kan wel een update gebruiken. Een outplacementbureau zoals Van Ede & Partners helpt mensen hun cv en motivatiebrieven waarin ze zichzelf presenteren weer bij zichzelf en een nieuwe baan te laten passen. Dit zal je (ex)werknemers helpen om sneller een nieuwe baan te vinden.

Een nieuwe passende baan vinden

De jacht naar een nieuwe baan heeft zijn uitdagingen. Het kan moeilijk zijn om te weten waar je moet zoeken naar een nieuw werk als je al een tijd van de banenmarkt bent. Ook daar geeft outplacement je werknemers een steuntje in de rug. Het bureau weet alles over banenmarkten, welke belangrijke bedrijven nu op zoek zijn en wat de beste plekken zijn om te netwerken. De kans op het vinden van een nieuwe, passende baan wordt zo een stuk groter.

Outplacement zorgt er kort gezegd voor dat je werknemers weer met een goed gevoel op een nieuwe plek terecht komen die bij hen past. Meer lezen voor de zakenmens? Lees dan ook onze andere zakelijke blogs.