ontwikkeling onderwijs stimuleren

Het onderwijs komt nog steeds professionals tekort. Je wilt je waardevolle werknemers in het onderwijs daarom maar al te graag vast houden. Maar hoe doe je dat? Eentonigheid en verveling kunnen er in sluipen bij je werknemers wanneer de wittebroodsweken van de nieuwe baan voorbij zijn. Hierdoor voelen ze zich onvervuld en gaan ze op zoek naar wat anders. Die situatie voorkom je door je mensen de kans te bieden zichzelf te blijven ontwikkelen en uitdagen. Lees snel verder, want hieronder vertellen we je daar meer over.

Onderzoek waar kansen voor ontwikkeling liggen

De eerste stap is om te ontdekken waar de sterke kanten van je collega’s en werknemers in het onderwijs liggen en wat hen uitdaagt. Dit kan je door door middel van een onderwijs assessment. Dit is een assessment waarin onder andere de talenten, vaardigheden en drijfveren van een iemand of een team in kaart worden gebracht. Op basis hiervan kun je kijken naar welk pad van ontwikkeling en manier van doorgroeien het best past bij iedereen. Op deze manier vergroot je niet alleen effectiviteit van werk in het onderwijs, maar ook het plezier van werknemers.

Stimuleer ontwikkeling door deelname aan onderwijs evenementen

Een van de mogelijkheden die je werknemers kunt geven om zich te ontwikkelen, is de mogelijkheid bieden om naar evenementen en conferenties voor het onderwijs te gaan. Dingen die hier opgepikt worden, kunnen worden meegenomen in het werk. Het is bekend dat het onderwijs zich minder snel ontwikkeld dan andere industrieën, maar dat zou je juist moeten stimuleren om niet stil te blijven zitten. Laat je werknemers in het onderwijs zich ontwikkelen door te zorgen dat ze op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen.

Pak de ontwikkeling in het onderwijs intern door

Organiseer maandelijkse vergaderingen waarin cursussen voor werknemers centraal staan. De vergaderingen moet je mensen in het onderwijs de kans geven om nieuwe vaardigheden te leren en zelf dingen in te brengen over relevante onderwerpen. Deze cursussen of trainingen kunnen over van alles gaan. Een nieuw programma om mee te werken in de lessen, of communicatie tussen collega’s verbeteren. Hiermee geef je werknemers regelmatig een uitdaging om aan te pakken.

Met deze tips kun je beginnen het onderwijs te verbeteren door je werknemers kansen te geven om zich te ontwikkelen. Start vandaag nog!