gehard glas snijden

Gehard glas snijden op maat kan je het best uitbesteden. JLM glas kan deze werkzaamheden voor een klein prijsje voor jouw realiseren. Het snijden van glas kan best moeilijk zijn om zelf te doen. Dit komt dan meestal doordat je niet het juiste gereedschap in huis hebt. Als je het uitbesteed weet je ook zeker dat het goed gebeurd. Het is dus niet verstandig om het toch zelf te proberen, omdat je dan het hele glas kapot maakt. In de meeste gevallen krijg je geen stuk nieuw gehard glas als je het zelf kapot maakt. Vooral bij de hele dikke stukken gehard glas is het vrijwel onmogelijk om dit zelf te snijden. Het is dus verstandig om dit uit te besteden aan een externe partij die er meer verstand van heeft. 

gehard glas bestellen

Verschillende soorten gehard glas snijden

Gehard glas snijden wordt voor sommige afmetingen wel wat lastiger. Komt het formaat van de breedte van het geharde glas boven de 2200 mm. Of wordt de hoogte van het geharde glas boven de 3180 mm dan wordt er een extra toeslag gevraagd voor het snijden van het glas. Dit heeft er alles mee te maken dat het na dit formaat heel moeilijk wordt om het glas te snijden. Ook zijn er verschillende diktes te verkrijgen je vindt gehard glas in de diktes 4, 5, 6, 8, 10, 12, 15 en 19 mm. Daarnaast is het ook nog mogelijk om een extra heldere variant van gehard glas te kopen. Ook is het glas verkrijgbaar in een bronzen, zilveren en een grijze kleur. 

glas

Hoe wordt het gehard glas gemaakt

Het maken van gehard glas gebeurd als volgt. Eerst moet het gehard glas snijden door het te slijpen aan de zijkanten. Hierna wordt het glas zo erg verhit tot een temperatuur van maar liefst 650 graden. Door deze handeling krijgt het glas extra sterkte ten opzichte van normaal glas. Alleen voor een professioneel bedrijf is het mogelijk om het glas deze behandeling te geven. Ook is het mogelijk om het glas precies op maat te laten maken. Door een bepaalde machine kan het glas precies zo gemaakt worden dat het bij jouw scenario past. Het is mogelijk om dit glas zelf te plaatsen, maar in veel gevallen is het niet verstandig om dit te doen. Het glas is namelijk best zwaar en moet precies tussen het kozijn of omlijsting geplaatst worden.