Verhuizers

Als je een nieuw huurcontract hebt getekend is het tijd om de verhuizing voor te gaan bereiden. Zeker als het de eerste keer is dat je gaat verhuizen komt er een hele hoop op je af in een korte tijd. Om je op weg te helpen vind je hier vast een overzicht van dingen waar je rekening mee moet houden, zodat je weet waar je aan toe bent qua werk én kosten.

Tijdens de bezichtiging

Tijdens de bezichtiging zijn er al een paar punten waar je op kunt letten. Ligt er al een vloer in, ga ik nog schilderen, blijven er meubels staan en zijn er al gordijnen. Als je weet wat je zelf nog moet halen weet je ook hoeveel geld je nodig hebt. Verf is vaak nog wel te doen qua kosten, maar aan gordijnen ben je vaak al wel een paar honderd euro kwijt. Zeker een vloer is een dure grap. Mede afhankelijk van wat voor vloer je legt (PVC vloer, Extra breed laminaat of visgraat vloeren) betaal je zo 16 tot 60 euro per vierkante meter.

Extra kosten

Naast het interieur zijn er meer extra kosten waar je rekening mee moet houden. Als je gaat huren moet je bijvoorbeeld altijd borg betalen. Vaak is de borg één maand huur. Daarnaast moet je nog betalen voor eventuele bestelwagen, verhuisbedrijf, aanhanger of wagentje om de wasmachine beneden te krijgen.

Regelen

Naast dat je veel kosten maakt moet je ook veel dingen regelen als je gaat verhuizen. Je moet je energiecontract overzetten of afsluiten, je moet je inschrijven bij de gemeente op je nieuwe adres en je moet een nieuw internet abonnement afsluiten.