tips eerste keer zeilen

Mensen die eerder hebben gezeild zullen het je met veel plezier vertellen: zeilen is een geweldige ervaring. Veel zijn direct fan van het zeilen geworden na de eerste keer. Er wordt vaak gezegd dat het een gevoel van vrijheid en ontspanning geeft. Je hoeft geen zeilboot te bezitten om te kunnen zeilen. Er zijn ook genoeg opties om een zeilboot te huren, zoals bij Enjoy Sailing. zeilboot huren? Dus als je graag wilt zeilen, probeer het gewoon eens. Zeilen is minder ingewikkeld dan het lijkt. Maar voor de beginnende zeiler, willen we graag alvast een paar tips meegeven. Dat maakt het leren zeilen voor jou zo leuk en makkelijk mogelijk.

Wat neem je mee tijdens het zeilen

Ga je voor de eerste keer zeilen, dan is het lastig te bedenken wat je nu eigenlijk allemaal mee moet nemen. Tijdens je eerste keer zeilen zal het een paar keer voorkomen dat je denkt: had ik dat nu maar bij me. Er zijn wel een paar basisdingen die iedere zeiler bij zich zou moeten hebben die we je alvast kunnen vertellen. Een reddingsvest voor iedereen staat natuurlijk op nummer een.

Maar denk ook aan: schoenen met een rubberen zool (die glijden niet op een nat dek), een ehbo doos en misschien medicijnen, kleding voor slecht weer en handschoenen. Daarnaast heb je als de zon schijnt ook een zonnebril en zonnebrand nodig. Vergis je niet: dat kan ook in de winter zijn! Heb je lang haar, neem dan ook elastiekjes mee om je haar uit het gezicht te houden bij harde wind.

Zet altijd veiligheid op nummer een

Wees altijd voorzichtig als je op het dek staat. Sta op de verkeerde plek op het verkeerde moment, en een los touw kan ervoor zorgen dat je valt of zelfs van boord valt. Pas dus op dat je niet op touwen of loshangende zeilen gaat staan. Maar denk er ook om dat je niet een touw om je hand wikkelt. Dit kan je makkelijk om trekken. Daarnaast is het handig – om vallen te voorkomen – om je altijd vast te houden aan de boot. Er zijn een hoop dingen op de boot waardoor je ineens kan vallen. Neem daarom ook geen telefoon mee in je zak – die raak je kwijt.

Geniet van het zeilen

Naast deze tips is het handig om jezelf dingen te leren over stromen van het water, het weer en verkeersregels op het water. Maar denk er ook niet te moeilijk over na. Gebruik vooral je gezonde verstand en zet altijd veiligheid voorop. Wees ook niet bang om als beginner hulp te vragen aan anderen. Met vaker zeilen en meer ervaring zal je vanzelf alles leren. Vergeet tot slot vooral niet om te genieten van het zeilen! Je zult zien: het is een geweldige ervaring.