advies cv ketel

Een CV-ketel is vrij duur. Een nieuwe variant kost al snel enkele honderden euro’s. Als kersverse woningeigenaar ga je daarom goed doordacht te werk. Je wilt immers een goede keuze maken. Eén waarvan je nog jarenlang plezier kunt hebben. Zeker met het oog op de vele stappen die er worden gemaakt op het gebied van gasvrij wonen. In deze blog delen onze specialisten van GreeOn daarom een stappenplan. Een goede keuze gegarandeerd!

1. Bereken het vermogen

Woningen komen in vele soorten en maten voor. Van oude huizen uit de jaren 70 tot nieuwbouwwoningen: elk van hen heeft een ander type CV-ketel nodig. Getallen die hierbij van belang zijn, zijn onder andere de inhoud (in m3), de isolatiewaarde en het bouwjaar van het huis. Een specialist kan hiermee bepalen welke capaciteit een nieuwe CV-ketel op zijn minst nodig heeft. Zo kun jij van voldoende warmte blijven genieten.

2. Bepaal de CW-waarde

Ieder huishouden is anders. Bij het ene gezin is een dagelijks bad bittere noodzaak. Een ander doucht misschien maar eens in de drie dagen. Weer een ander wil kunnen afwassen, terwijl een gezinslid onder de douche staat. Een belangrijk getal hierin is de CW-waarde. Dit vertelt hoeveel liter warm water een ketel per minuut kan leveren. Hoe hoger deze waarde, hoe intensiever de CV-ketel gebruikt kan worden.

3. Bepaal het budget

Iets willen, betekent lang niet altijd dat al deze wensen uitkomen. Een bepalende factor hierbij is het budget. Veel huishoudens zullen daarom compromissen moeten sluiten. Denk bijvoorbeeld aan de kwaliteit. Zo kun je kiezen tussen basis- en kwaliteitsketels. Het eerste model bestaat uit kunststof. De onderdelen zijn – door het goedkopere materiaal – vrij vaak aan vervanging toe. Voor het tweede model betaal je in eerste instantie meer, maar is duurzamer én dus zuiniger.

Maak gebruik van een ketelkiezer

Een CV-ketel uitkiezen doe je niet iedere dag. Je kunt dus wel wat extra hulp gebruiken. Vermogen. CW-waardes. Duurzaamheid. Je moet er maar verstand van hebben. Gelukkig heeft een Ketelkiezer alle kennis in pacht. Voer alle gegevens en wensen in en er rolt altijd een mooie lijst met bijpassende ketels uit. Zo is de juiste keuze zo gemaakt!