In Nederland zijn we er eigenlijk wel aan gewend: Schoon water. Of we nu water willen drinken, gebruiken om te douchen of om schoon te maken. Toch is schoon water niet vanzelfsprekend. Als we de laatste nieuwsberichten mogen geloven gaat de kwaliteit van water zelfs achteruit. Gelukkig zijn er waterzuiveringsinstallaties van Wazutec die ons daarbij helpen, maar je kunt zelf ook wat doen! Daarnaast wordt er veel water verspilt. 

Hoe kan jij helpen? 

Je denkt vast dat jouw bijdrage niet gaat werken. Maar zoals bij iedere verandering is ieder dominoblokje belangrijk. Het water wordt steeds vuiler, doordat wij steeds meer uitstoten. Denk aan uitlaatgassen, chemisch afval, plastic en chloor. Door zelf op te letten kunnen we ervoor zorgen dat ons water, en dus ook drinkwater, steeds iets schoner wordt. 

Zelf zorgen voor water

Woon jij gewoon in het dorp of in de stad. Dan ben jij afhankelijk van derde partijen als het gaat om schoon water. Toch kan je zelf iets doen. Er zijn tegenwoordig meerdere mogelijkheden beschikbaar om zelf water te filteren. Er zijn waterfilters voor bijvoorbeeld apparaten als de koffiemachine, maar ook voor de kraan en de douche. 

Let op je verbruik

Wellicht gaat dit niet om het hebben van schoon water, maar wel om het besef dat dit niet vanzelfsprekend is (zeker niet in andere landen). Ga bewust om met water. Even iets schoonmaken? Gebruik niet direct een hele emmer met water en sop. Douchen? Ook dat kan vast een paar minuten minder. Zo maak je jezelf bewuster en duurzamer, waardoor je bedraagt aan een betere wereld!