Ken je de verhalen van vroeger van jouw vader en moeder, opa en/of oma over wat zij allemaal deden? “Ja jongen, vroeger was het echt allemaal anders”. Wat bedoelen ze daar toch steeds mee? Wat is er dan zo anders. Wij hebben een paar dingen voor je opgezocht.

Drukte op straat

Als we echt kijken naar vroeger was het qua verkeer veel rustiger op straat. Auto’s waren vroeger echt een luxeproduct, terwijl tegenwoordig nagenoeg ieder huishouden over één a twee auto’s beschikt. Vroeger zag je kinderen op een step spelen, skeeleren of skaten. Nu zien we de jongste kinderen in een elektrische kinderauto of een elektrische motor van Marcelinashop.com

Kinderen spelen vaker binnen

Vroeger speelden kinderen altijd op straat. Door de bossen heen struinen en hutten bouwen. Voetballen op het veldje, spelen in de speeltuin. Dit is tegenwoordig natuurlijk niet helemaal verdwenen, maar veel kinderen spelen wel veel met een spelcomputer. De playstation of XBox heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen en dit is ook terug te zien in het straatbeeld. 

Het sociale aspect

“Even een praatje met elkaar maken, dat was vroeger heel normaal. We letten zelfs op elkaars kinderen.” Hoor jij het je opa of oma zo zeggen? Ze hebben natuurlijk wel deels gelijk. Als we kijken naar de huidige tijd zien we dat veel mensen in hun telefoon duiken als ze zich even vervelen. Daarnaast heeft de koptelefoon (of oordopjes) ook een grote invloed. Muziek luisteren kan altijd en overal en als je een rondje door het centrum doet valt het op hoeveel mensen hier gebruik van maken. Ongezellig eigenlijk he?