De printer maakt bij ons overuren. Ik ben een zelfstandig ondernemer en ik beheer een eigen webshop. Ik houd dus de administratie bij wat ik uit print, de facturen voor de klanten en de bankafschriften print ik nog ouderwets uit. Daarnaast heb ik 3 studerende kinderen die ook regelmatig de printer gebruiken voor hun verslagen van 100 kantjes vol. Onze printer heeft dus echt wat te voorduren bij ons thuis! De printer, een HP 364XL, heeft daarom ook geregeld een nieuwe cartridge nodig, wat flink in de kosten kan lopen. Ik kreeg laatst de tip om eens te kijken naar het huismerk voor de HP 364XL cartridges.

Kan ik die dan vinden in de winkel?

Een slechte eigenschap van mij is dat ik wel de tips aanneem maar dus niet verder vraag waar ze te koop zijn of waar ik op moet letten. Het resultaat is dus avonden lang nadenken hoe ik dit ga aanpakken. Gek eigenlijk, het is zo’n klein ding maar het kan mij echt lang bezighouden. Toevallig moest ik nog naar een elektronicawinkel voor een telefoon snoertje dus ik besloot daar eens te kijken. Daar hadden ze wel een eigen merk cartridge voor mijn printer HP 364XL, echter waren deze maar 3 euro goedkoper dan de “echte” versie. Dat vind ik dan op een één of andere manier een slechte besparing. De meneer in de winkel verzekerde mij overigens wel voor een zeer goede kwaliteit maar toch durfde ik het niet aan. Mijn puber dochter van 18 nam de taak voor het aanschaffen van de nieuwe cartridges over en kwam na 5 minuten weer beneden om het nieuws te vertellen dat ze de volgende dag op de mat zouden liggen. Stomverbaasd dat ik was, wie verzint het nou om dit soort dingen online te bestellen? Mijn eerste vraag was dan ook hoeveel ze per stuk waren en dat kwam dus neer op 9 euro goedkoper dan de originele cartridges! Kijk dat ik dus ook leuke besparing.

De grote vraag bleef of het wel echt de goede waren

Zo wantrouwend dat ik ben met online winkelen, bleek ook weer eens uit te komen bij de cartridges. Ik vind het namelijk erg lastig om iets te kopen wat ik nog niet in het echt heb gezien. Voor hetzelfde geld is het een verkeerde webshop en kunnen we het schudden. Dan hebben we geld betaald voor gebakken lucht, dat idee. Gelukkig werd er de volgende dag netjes aangebeld door onze vaste bezorger en ja hoor! Precies dezelfde alleen dan met een ander stickertje. Misschien moet ik de angst voor online shoppen maar eens loslaten?!