Voor jezelf zorgen is heel belangrijk natuurlijk. Voor de een is dat wimperextensions in Rotterdam laten zetten, voor de ander is het een rondje door het park lopen. Jammer genoeg zijn veel vormen van selfcare niet meer mogelijk voor nu vanwege het coronavirus. Toch is het nog steeds belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Dus, wat voor selfcare is mogelijk terwijl je in quarantaine zit? Laten we eens zien.

Krijg genoeg frisse lucht

Misschien een beetje tegenstrijdig met alle “blijf thuis!” berichten die op dit moment rondgaan, maar het is alsnog wel belangrijk dat je af en toe buiten komt. Tuurlijk, ga niet onnodig naar buiten of met vrienden op pad, maar zorg er wel voor dat je genoeg zon en frisse lucht binnen krijgt. Doe dagelijks een korte wandeling. Je hond zal je dankbaar zijn.

Je hoeft niet altijd productief te zijn

Productiviteit is het buzzword van de afgelopen tijd. We willen elke minuut van onze dag ergens mee bezig zijn. Oh wee als we verveeld raken! Je wil toch niet lui zijn? Maak het jezelf niet zo moeilijk. Daar is een mens niet voor gebouwd. Ambitieus is het zeker, maar haalbaar? Neem deze tijd eens om tot rust te komen. Je lichaam en geest zullen je dankbaar zijn.

Was je handen

Het moet toch genoemd worden, was je handen! Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de andere mensen om je heen. Hygiëne is onmisbaar in deze pandemie. Laat je niet kisten door mensen die zeggen dat het allemaal maar overdreven is en dat het uit proportie geblazen wordt. En daarnaast, lekker schoon zijn voelt ook altijd goed. Je omgeving zal je dankbaar zijn.

Blijf in contact

Zelfisolatie kan heel erg eenzaam worden als je je contacten niet onderhoud. Op werk had je tenminste je collega’s, en als je je vrienden miste ging je gezellig een keer een terrasje pakken. Voor nu is dat even niet meer mogelijk. Voor sommigen is dat niet zo’n groot probleem, voor anderen juist wel. (Video)bellen om even bij te praten kan daarom al heel veel helpen. Dit is vooral het geval bij ouderen. Bel je oma op om eens te kijken hoe het gaat, ze zal je heel dankbaar zijn.

Zorg goed voor jezelf en de anderen om je heen. Die manicure of dat dagje uit die waren gepland kunnen voor nu even niet doorgaan, maar ze staan voor je klaar zodra we het groene licht weer hebben om het normale leven weer op te pakken. Tot dan: blijf thuis, houdt afstand, maar wees niet afstandelijk.