energiezuinig

In Nederland hebben we het over het algemeen heel goed. Toch zouden we veel geld kunnen besparen als het gaat om energiekosten. Nog altijd hebben we hogere energiekosten dan eigenlijk nodig is. Het is natuurlijk beter voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. In dit artikel worden waardevolle tips gegeven om ervoor te zorgen dat je minder onnodige energie verspilt in je huis. Nieuwe CV ketel Na een jaar of 15 is je CV ketel aan vervanging toe. Greeon levert kwaliteit CV ketels. Bekijk de volgende links eens:

Remeha cv ketel

Intergas cv ketel

Lampen

Veel mensen doen overdag lampen aan in de woonkamer en de slaapkamer. Dit is natuurlijk helemaal niet nodig. Als je een raam openzet dan komt er genoeg licht naar binnen. Hou dus zoveel mogelijk de lampen uit. Pas als het donker is, doe je de lampen aan in de woonkamer.

Warmte binnen houden

Als het winter is, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de warmte goed binnen blijft. Zorg er daarom voor dat je de ramen en deuren op de begane grond goed dicht houdt. Mensen doen vaak het raam open in de slaapkamer als ze gaan slapen. Dit is natuurlijk geen probleem, zorg er alleen wel voor dat je je slaapkamer deur goed sluit, zodat de kou niet verspreid.

Douche en bad

Hier kun je ook veel geld mee besparen. Mensen douchen over het algemeen veel te lang, soms wel meer dan 10 minuten. Dit terwijl 3 minuten meer dan genoeg is. Ook een warm bad vol laten lopen is onnodig. Het bad vullen tot eenderde van de badkuip is meer dan voldoende.

Goede isolatie

Om de temperatuur in je huis goed te houden, is goede isolatie van groot belang. Bij veel oude huizen is de isolatie niet van het gewenste niveau. Opnieuw isoleren gaat je even wat geld kosten, maar het is een waardevolle investering. Het verhoogt namelijk de waarde van je huis.

Minder elektronische apparaten

Less is more. In deze tijd zitten we heel veel achter pc’s, tablets en telefoons. Ook in onze vrije tijd maken we veel gebruik van elektronische apparaten. Wanneer je het aantal elektronische apparaten in je huis verminderd, dan heb je ook minder stroom nodig. Je zult merken dat je energiekosten dalen als je deze tips opvolgt!