Zo eens in de zoveel tijd is het voor mensen goed om wat hernieuwde energie op te doen. Sommige mensen zitten al jaren vastgeroest aan hun baan of aan principes. Onderzoek heeft uitgewezen dat als je eenmaal zo vastgeroest zit, je vaak geen kans meer maakt om hieruit los te komen. Dit resulteert vaak in een slechte productiviteit, maar ook mentaal ga je hier de gevolgen van merken. Je zit minder lekker in je vel, je gaat niet meer met je plezier naar het werk en je kijkt de uren voorbij op de klok. De ene dag duurt nog langer dan de andere dag en al gauw ga je je steeds ongelukkiger voelen. Herken je je hierin? Dan is deze wake up call voor jou! Ga voor een beetje hernieuwde energie en gooi het roer om! Benieuwd hoe je dit doet? Ik vertel je er graag meer over!

Het roer om

Zelf ben ik bekend met de sleur. Zoals ik hierboven al benoemde moest ik elke dag weer de uren op de klok wegkijken en een half uur van te voren stond ik al in de startblokken om te gaan. Op een dag besloot ik dat het genoeg was en ik durfde de stap te nemen en ontslag aan te vragen. Mijn baas was iets verrast en wilde mij in eerste instantie niet laten gaan, maar na een goed gesprek zag hij ook wel in dat het beter was. De eerste maanden ben ik volop gaan genieten van mijn vrijheid en heb ik bijna alleen maar dingen gedaan die ik leuk vond. Toch komt er weer een tijd dat je aan het werk moet en dat was wel even een dingetje. Want wat vond ik nou precies leuk? Na een tijdje speuren op het internet kwam ik bij een uitzendbureau in Den Haag terecht.

Passie en interesses

Bij het uitzendbureau ging ik een ontzettend leuk gesprek aan met één van de medewerkers en in dat gesprek vroeg hij naar al mijn passies, hobbies en kwaliteiten. Aan de hand van dit gesprek gaat hij op zoek naar een aantal vacatures om mij zo een baan aan te bieden die precies in mijn profiel past. Al die jaren werkte ik niet meer met passie bij mijn bedrijf, maar dit was voor mij de ultieme mogelijkheid om dit wel te doen. Ik ben zo blij dat ik uit die sleur gestapt ben en op zoek gegaan ben naar werk dat ik écht leuk vindt. Zit jij in de sleur? Stap er dan uit en ga op zoek naar werk waar jouw passie en kwaliteiten liggen!