Met het mooie weer in opkomst worden de mensen ook weer wat vrolijker. De coronacrisis is nu al een tijdje bezig en het gaat steeds beter. Veel mensen gaan erop uit in de zomer en er zijn altijd ook veel mensen op het water te vinden. Je wilt natuurlijk goed voorbereid het water op. Vandaag lees je waar je rekening mee moet houden voordat je begint. 

Heeft mijn motor onderhoud nodig?

Om de zoveel tijd zijn er bepaalde onderdelen die aan vervanging toe zijn. De motor is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een boot. Onderdelen zijn niet universeel. Dit is wel gebonden aan een merk. Wanneer je een yamaha motor hebt en de carburateur is aan vervanging toe, dan kun je alleen een Yamaha carburateur gebruiken. 

Wanneer heb ik een vaarbewijs nodig?

Een vaarbewijs, misschien heb je er wel eens van gehoord. Voor dit certificaat moet je een examen maken. Wanneer je dit hebt gehaald mag je met grotere en snellere boten varen. Wanneer je geen vaarbewijs hebt en toch gaat varen met een grote of snelle boot zijn de boetes erg hoog.

Veiligheid voorop 

Veilig varen is erg belangrijk. Als je bijvoorbeeld in een motorbootje vaart, zorg er dan voor je altijd een dodemanskoord gebruikt. Dit is ook verplicht. Wanneer je bijvoorbeeld uit de boot valt dan zal de motor gelijk stoppen. Als er kleine kinderen op de boot aanwezig zijn moeten er ook reddingsvesten aan boord zijn. Doe elk jaar een controle bij alle onderdelen van je boot. Vervang waar nodig bootonderdelen

Is mijn boot nog verzekerd?

Onverzekerd varen is uit den boze. Zorg ervoor dat je dit altijd geregeld hebt. Je kunt dit opvragen door een simpel telefoontje naar je verzekeraar.

Tot slot 

Het gaat deze zomer weer erg lekker weer worden. Veel mensen gaan het water weer op. We zien vaak dat er nog veel ongelukken gebeuren. Gebruik daarom je verstand en houd je aan de regels.