Voor mensen met een eigen bedrijf zou de term ‘linkbuilding’ eigenlijk gesneden koek moeten zijn. Toch zijn er nog veel mensen die geen idee hebben wat dit begrip eigenlijk inhoudt. Daarom is bij veel mensen niet bekend wat linkbuilding kan doen voor hun bedrijf. Zelfs bij mensen die wel weten wat linkbuilding is, rest de vraag: ga ik dit zelf doen of moet ik linkbuilding uitbesteden?

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een term voor het doelbewust krijgen van inkomende vermeldingen, ook wel ‘backlinks’ genoemd. Deze backlinks zorgen ervoor dat jouw website hoger in het lijstje zoekresultaten op verschillende zoekmachines terecht komt. Maar hoe kom je aan deze backlinks? Dit kan op verschillende strategieën. Het overkoepelende idee achter deze strategieën is het volgende: het plaatsen van links naar jouw website op andere webpagina’s. Dat klinkt als je het zo verwoordt niet ingewikkeld, maar er komt meer bij kijken wat je op het eerste gezicht zou zeggen. Van analyses tot het zoeken naar de juiste strategie voor jouw bedrijf en van het optimaliseren van de website tot het creëren van content, linkbuilding kost veel tijd en moeite. Daarom kan het verstandig zijn te kiezen voor linkbuilding uitbesteden.

Waarom uitbesteden?

Zoals hierboven benoemd kost linkbuilding dus veel tijd en moeite, die je vaak niet hebt als je een eigen bedrijf hebt. Daarbij hebben experts op het gebied van online marketing en linkbuilding simpelweg meer verstand van de gang van zaken. Hierdoor kunnen experts dus een groter netwerk aanleggen voor jouw bedrijf, waardoor zo veel mogelijk klanten jou kunnen bereiken. Zo haal je het geld dat je kwijt bent aan het salaris van een linkbuilder er zo uit in gegenereerde inkomsten. Om linkbuilding succesvol te laten verlopen moet je hier veel over weten. Voordat je er überhaupt aan kunt beginnen, gaat er dus al veel tijd zitten in het leren over alle mogelijkheden die er zijn. Een expert heeft al deze kennis al en kan dus direct voor jou aan de slag. Het inhuren van een linkbuilding expert is dus zeker de moeite waard!