Natuurlijke producten op basis van biologische ingrediënten zijn in harmonie met mens en natuur. Heb je je ooit afgevraagd waarom dit soort producten de laatste tijd zo populair zijn geworden? Hoe verschillen zij van conventionele cosmetica die chemicaliën bevatten en gunstig zijn voor mens en milieu? Lees verder en ontdek de antwoorden.

Wat is vegan gezichtsverzorging?

Natuurlijke cosmetica bevatten geen petrochemische minerale oliën, parabenen, schadelijke additieven, paraffine of van plastic afgeleide stoffen. In plaats daarvan worden natuurlijke verzorgingsproducten samengesteld met plantenextracten, vruchten, granen (rijst in veel Koreaanse producten) en natuurlijke oliën of plantaardige additieven.

Natuurlijke cosmetische voordelen voor de huid

De huid is het grootste orgaan van de mens en bestaat uit drie initiatiefnemers: opperhuid, lederhuid en hypodermis. De huid heeft tot taak het lichaam te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals ultraviolette stralen. Als de beschermende barrière van de huid wordt vernietigd of veranderd door veelvuldig gebruik van producten die chemische verbindingen bevatten, kunnen schadelijke factoren zoals vrije radicalen via het fenomeen absorptie het bloed en zelfs de rest van het lichaam bereiken.

Vegan gezichtsverzorging onderhoudt en versterkt de natuurlijke barrière van de huid, voedt de huid met biologische voedingsstoffen en houdt de gezondheid en schoonheid van de huid op lange termijn in stand! Niet-toxische, veganistische en wreedheidvrije producten zijn de perfecte keuze om uw dagelijkse vegan gezichtsverzorging aan te vullen!

Natuurlijke cosmetica is goed voor het milieu

Het fabricageproces van natuurlijke cosmetica vervuilt het milieu niet in vergelijking met andere conventionele productengamma’s. De kwaliteit van het water, de lucht en de bodem rond de fabrieken wordt niet aangetast door de biologische ingrediënten die in de productformules worden gebruikt.

Helaas verontreinigen cosmetica met giftige ingrediënten de omgeving. De in het water aanwezige giftige stoffen komen dus terecht bij de dieren rond de fabrieken en schaden zo het hele ecosysteem. Op dit moment zijn veel mensen op zoek naar oplossingen om de vervuiling te verminderen. Doe mee met de beweging en kies producten die gezond zijn voor u huid en het milieu!