laptop

Op 19 september heeft HP een nieuwe laptop gepresenteerd in New York. De HP laptop is zeker een door en voor zakelijke top ontworpen. Een zakelijk ontworpen 2-in-1 laptop met een gewicht niet veel meer dan een kilogram waardoor hij de definitie van ‘convertible laptop’ zal veranderen. Naast dat de laptop ontzettend licht is, zal dit niet afdoende doen aan de kracht van de laptop. Ook word er geclaimd dat het de veiligheid van laptop gebruik te verhogen, maar ook hier zal de mobiliteit van een laptop niet afnemen. De laptop draag de naam Elite Dragonfly en zal vanaf november verkrijgbaar zijn in Europa. De prijs die hij zal dragen zal rond de €1299,-, een zeker goede deal voor wat er tegenover staat.

Specificaties van de laptop.

Zoals al eerder genoemd is de laptop ’s werelds meest lichte laptop. Hij bevat een gewicht van onder een kilogram zonder dat in te moeten leveren op kracht. Zo heeft de laptop namelijk een “storage” van 2TB, genoeg opslagruimte dus om goed aan de slag te kunnen.  Een andere prettige bijkomstigheid is dat de laptop ook ’s werelds langste batterij duur voor een 13” inch laptop. Dit komt neer op een 24,5 uur aan gebruiksduur, waar bij hij al 50% opgeladen kan zijn in 30 minuten. Daarnaast heeft de laptop een 13” inch 2-in-1 scherm die 360 graden kantelt en wederom ’s werelds hoogste screen-to-body ratio van wel 86%. Ook ondersteund deze laptop nu al Wi-Fi 6 die zelfs tot driemaal sneller kan presteren dan Wi-Fi 5. Kortom een echte “must-have” pc voor in het zakelijke leven.

Een laptop voor hedendaagse zakelijkheid.

Ongeacht dat er een groei in het gebruik van smartphones en tablets te zien is, betekend dat niet dat het verleden tijd is voor de laptop. Voornamelijk zakelijke activiteiten worden nog veelal op de pc verricht. Denk hierbij aan Samenwerken, creëren en consumeren. Dit kan nog steeds het beste via een PC. Daarnaast verlengen schermtijden. Er is duidelijk een multitasking trend aan de orde, gekeken naar het gebruik van apparaten. Dus ongeacht de stijging in populariteit in het gebruik van tablets en mobieltjes, zal deze niet afnemen voor een laptop. Dit laat ook meteen zien hoe efficiënt mensen tegenwoordig te werk gaan. Waar vroeger een trip naar het buitenland geen werk bevatte, word nu de reistijd juist nuttig benut.

Geïnteresseerd? Houdt dan vooral het internet in de gaten voor de verkoop punten!