Je huis is een plek waar je een hoop tijd doorbrengt. Daarom is het zo van belang dat een huis ook echt als een thuis voelt! Zelf vind ik het heel belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Wanneer ik thuis op de bank plof na een lange werkdag, wil ik echt lekker op m’n gemak in een aangename omgeving zitten. Maar als ik eenmaal een inrichting en opstelling heb bedacht die ik heel fijn en/of mooi vind, betekent dat niet dat ik die inrichting voor altijd precies zo hou. Het is namelijk leuk om soms wat veranderingen te creëren in huis. Zo is er telkens net weer iets nieuws om naar te kijken. Verbeteringen kan je ook altijd maken. Hier heb je echt geen tonnen of een uitgebreide verbouwing voor nodig. Met wat kleine aanpassingen kan je je huis echt al verbeteren en vernieuwen. Zo sta je bij elke thuiskomst weer verteld van jouw eigen plekje. Ik zal hier een aantal tips voor geven.

Een nieuw gevoel

Wanneer je een beetje klaar bent met de inrichting, maak je het verschil met wat kleine aanpassingen. Zo voelt je huis alsof het een volledige make-over heeft gehad! Voor een nieuwe vibe in de woonkamer kan je de bankhoes veranderen of verven, een aantal nieuwe planten aanschaffen en de opstelling van de meubels veranderen. Je zou ook aan de slag kunnen met wat muurverf. Dat ene muurtje in een andere kleur geeft al een heel andere sfeer. Schaf een aantal kussens aan in diezelfde kleur om het helemaal af te maken. Voor je slaapkamer heb ik ook nog wat tips. Ik denk dat veel mensen het met mij eens zijn als ik zeg dat hotelkamers heerlijk zijn. De frisse dekens, de luxe sfeer… Zelf kun je dit ook thuis verzorgen! Zorg dat je jouw bed vaak verschoont met een lekker geurend wasmiddel. Gebruik ook een wasverzachter voor dat echte hotelgevoel. Maak ook altijd je bed op nadat je bent opgestaan. Het is verleidelijk dit niet te doen, maar er is niets fijners dan in een mooi opgemaakt bed stappen ’s nachts. Als je je kamer écht op een hotel wil doen lijken; schaf dan een TV beugel aan. Zo kan je lekker vanuit je bed TV kijken zonder een stijve nek. De beugel kan je allerlei standen op buigen, dus er is altijd een manier waarop jij comfortabel tv kan kijken.

Lekker fris

Een schoon huis is een fijner huis. Daar geloof ik heilig in. Het is wel zo fijn dat je overal lekker op blote voeten kunt lopen, en dat je niet telkens aan het niezen bent van al het stof. Zorg dus dat je huis stofvrij is. Maar dweil ook regelmatig. Alleen stofzuigen of vegen is niet voldoende. Daarbij ruikt je huis ook nog lekkerder als er gedweild is. Voor een frisse geur is het ook belangrijk om de hoezen van de bank en eventueel van de stoelen regelmatig schoon te maken. Dit kan snel muf gaan ruiken.