Modern interieur

Als jij thuis een industrieel of een modern-industrieel interieur wil hebben is deze blog perfect voor jou. Hier lees je namelijk over de dingen onder geen beding mogen ontbreken in jouw huis.

Vloer

De vloer is een belangrijk onderdeel van het interieur. Het vormt namelijk de basis, als de basis niet goed is zal de rest ook niet super worden. Je wil namelijk een vloer goed past bij de specifieke kleuren van het interieur. Bij industrieel kan je dan het beste kiezen voor houten vloeren. Licht hout of warm bruin passen namelijk perfect thuis in deze stijl. Als je kiest voor een modern-industriële inrichting kan je juist beter kiezen voor PVC in lichtgrijs.

Meubilair

Na de vloer komen de meubels. In beide stijlen zijn de meubels vrij strak. Vaak in het antraciet, bruin of lichtgrijs, met zwart metalen onderdelen. Ook dennengroen en ecru passen overigens goed thuis in deze stijl. Verder zie je veel robuuste materialen als hout, metaal en eventueel (deels) ongestucte bakstenen muur.

Accessoires

Als je alleen het meubilair en de vloer hebt ziet het er ongetwijfeld nog wat kaal en koud uit. Dat is niet erg, want de sfeer zit hem in de accessoires. Tekenend voor de industriële stijlen zijn de lampen. Verlichting heb je in alle vormen en maten. Van refurbished bouwlampen tot stalen frames met mooie lampen erin. Je ziet ook veel hanglampen met mooie grote kabels in deze stijl. Qua accessoires kan je het beste kiezen voor okergeel, bruin, ecru en/of groen. Deze kleuren brengen het beste naar boven in de houten en grijze meubels.