PVC-vloeren zijn een soort synthetische vloeren die gemaakt zijn van polyvinylchloride (PVC). Het is meestal zachter en comfortabeler om op te lopen dan andere soorten vloerbedekking, zoals linoleum of tegels. PVC vloeren zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid van kleuren en patronen, waardoor het een populaire keuze is voor zowel thuis als commerciële omgevingen. Hieronder bespreken wij alles over de pvc vloer:

Enkele veel voorkomende voordelen van PVC vloeren zijn

  • Het is duurzaam en gemakkelijk te onderhouden
  • Het is slipvast en brandwerend
  • Het is comfortabel om op te lopen en heeft goede geluidsabsorberende eigenschappen
  • Het is gemakkelijk te installeren en kan over bestaande vloeren worden gebruikt
  • Het is een milieuvriendelijke optie omdat het geen vluchtige organische stoffen bevat (VOC’s)
  • PVC vloeren zijn een veelzijdige en goedkope vloerbedekking die in verschillende omgevingen kan worden gebruikt, van residentieel tot commercieel

Waar kun je PVC leggen?

PVC-vloeren kunnen over vrijwel elk bestaand vloeroppervlak worden gelegd, inclusief beton, hout en linoleum. Het kan ook worden gebruikt als een zwevende vloer, wat betekent dat het niet aan de ondervloer is bevestigd. Dit maakt het gemakkelijk te installeren en ideaal voor ruimtes waar stilstand een probleem is, zoals kantoren en winkels.

Hoe worden PVC vloeren gemaakt?

PVC-vloeren worden gemaakt door twee soorten kunststof (polyvinylchloride en vinylchloride) te combineren met vulstoffen zoals kalksteen. Het resulterende materiaal wordt vervolgens geëxtrudeerd tot platen of tegels. Het productieproces kan variëren naargelang het type PVC-vloerbedekking dat wordt gemaakt. Luxe vinyltegels (LVT) worden bijvoorbeeld gemaakt met behulp van een proces dit proces wordt kalanderen genoemd, terwijl massieve vinyltegels (SVT) worden gemaakt met behulp van een proces dat extrusie wordt genoemd.

Wat zijn de verschillende soorten PVC-vloeren?

Er zijn drie hoofdtypen PVC-vloeren: homogene, heterogene en luxe vinyltegels (LVT).

Homogene PVC vloeren bestaan uit één enkele laag materiaal dat beschikbaar is in plaat- of tegelvorm. Het is over het algemeen minder duur dan andere soorten PVC vloeren en is gemakkelijk te installeren. Heterogene PVC-vloeren bestaan uit meerdere lagen materiaal, waaronder een slijtlaag, een designlaag en een steunlaag. Het is duurzamer dan homogene PVC vloeren en kan worden gebruikt in druk belopen ruimtes.

Als u op zoek bent naar een duurzame, gemakkelijk te onderhouden en comfortabele vloer, dan zijn PVC vloeren wellicht de juiste keuze voor u.

Bron: martijndewitvloeren.nl