Het vinden van een leuke kraan die ook nog eens past bij de inrichting van je badkamer, keuken of toilet kan soms een hels karwei zijn. Want welke kraan past nou goed en is ook nog eens makkelijk in gebruik? Om jou te helpen met je zoektocht naar die perfecte kraan zetten we de leukste kranen van dit moment op een rijtje en het zal je vast niet ontgaan zijn, maar de zwarte kraan en de gekleurde kranen zijn de trend van dit moment. Nadat we jarenlang allemaal chroom kranen hadden zien we de laatste jaren een enorme stijging in de verkoop van gekleurde en zwarte kranen. Veel producenten springen hier dan ook gretig op in. We zullen je dan ook alvast verklappen dat veel van de leukste kranen zwart of gekleurd zijn. 

Op zoek naar meer sfeer

Ben je opzoek naar een nieuwe kraan, dan ben je natuurlijk vooral op zoek naar een kraan die jouw badkamer of keuken net wat leuker maakt. Helemaal wanneer je jouw badkamer of keuken gaat vervangen of renoveren natuurlijk. In dit geval kun je natuurlijk de gehele ruimte geheel naar eigen smaak inrichten en dus ook de kraan hierop laten aansluiten. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat de kraan een van de bepalende onderdelen van een ruimte is. zwarte kranen dragen hier direct aan bij, een zwarte kraan maakt direct een goede indruk en trekt aandacht naar zich toe. Helemaal wanneer je de rest van de ruimte ook zwart inricht of met zwarte tinten werkt is dit zeker een aanrader, maar ook een witte kraan kan hier zeker een goede aanvulling op zijn. 

De meest verkochte kleuren

Zoals gezegd zijn gekleurde kranen tegenwoordig niet aan te slepen. Ze geven pit aan de ruimte. De meest geliefde kleuren in dit geval zijn vooral goud, antraciet grijs, geborsteld staal, groen en mat zwart. Deze kleuren vind je in veel verschillende afwerkingen en vormen en zijn mede daardoor alom te vinden tegenwoordig. Wanneer je de kraan er graag wil laten uitspringen zijn deze ook zeker aan te raden. Wil je een wat minder opvallende kraan? Ga dan voor zwart, wit of gewoon chroom.