Een motorverzekering afsluiten, benzineprijzen, je motor schoonmaken, een motor kopen is niet niks. Je steekt er een behoorlijk bedrag in, maar je krijgt er ook wat voor terug! Een prachtig mooi voertuig en de vrijheid van de wind in je haren en tussen de auto’s door crossen (wel veilig natuurlijk!). Maar, waar moet je eigenlijk allemaal rekening mee houden wanneer je een motor wilt aanschaffen?

Waar ga je hem voor gebruiken?

Er zijn ontzettend veel soorten motoren. Elk met zijn eigen sterke en zwakke punten en allemaal bedoeld voor net iets andere doeleinden. Als je graag in grote open ruimtes, oftewel off-road, wilt gaan rijden, is een crossmotor ideaal. Als je het leuk vindt om te cruisen, is een cruiser natuurlijk een goede keuze. Wil je lekker snel gaan? Dan is een sportmotor de juiste motor voor jou. Bedenk daarom dus eerst waarom je een motor wil en waar je hem voornamelijk voor gaat gebruiken.

Heb je de juiste uitrusting?

Het is natuurlijk geen geheim dat een motor rijden gevaarlijker is dan een auto. Een auto heeft immers een carrosserie. Dit heeft een motor niet. Mocht er dus iets gebeuren, dan is er een veel grotere kans op letsel bij een motor dan bij een auto. De juiste uitrusting hebben is daarom ook cruciaal. Een stevige helm en goede uitrusting zijn niet te missen wanneer je een motor wilt aanschaffen.

Houd rekening met de onderhoudskosten!

Iets wat kopers vaak over het hoofd zien, zijn de onderhoudskosten die komen kijken bij motoren. Regelmatige controles zijn heel erg belangrijk, en die kosten niet niks. Maar soms kunnen er ook kosten zijn die je niet zag aankomen. Een grote kras, iets gaat stuk, of je moet een nieuw onderdeel halen. Hier kun je niet veel tegen doen, things happen. Maar als je er dan geen geld voor hebt, zou het wel heel jammer zijn dat je daarom niet meer op je motor kan rijden.

Zoals ze zeggen, een goed begin is het halve werk. Als je goed onderzoek doet voordat je iets groots en duurs als een motor aanschaft, staan er minder verrassingen te wachten en ben je beter voorbereid voor onverwachte zaken. Klaar voor je nieuwe avontuur op de weg?