trouwjurk kiezen die bij je past

Het kiezen van een trouwjurk kan een hoop druk op je leggen. Je hebt het waarschijnlijk gezien bij de aanstaande bruiden in het programma Say Yes to the Dress. Ben je net als wij ook zo verliefd op de jurken die daar werden uitgezocht? Lucky you, want Randy Fenoli uit het programma heeft zijn eigen collectie! Om te zorgen dat je niet gek wordt tussen het uitzoeken van een trouwjurk en alle tips die leest op het internet, hebben wij een simpele shortlist gemaakt van de belangrijkste dingen om te onthouden bij je jacht.

Neem mensen mee, of niet

Vind je het moeilijk om een keuze te maken, of gewoon leuk om samen te winkelen, dan is het leuk en handig om wat mensen mee te nemen. Je vriendinnen, je moeder of een tante. Maar let op dat je niet te veel mensen meeneemt. Je zult het ook gezien hebben in de trouwprogramma’s: hoe meer mensen, hoe meer meningen. En dat kan erg verwarrend zijn en voor stress zorgen. En voel je zeker niet verplicht om mensen mee te nemen naar het passen. Shop jij liever alleen in alle rust naar een bruidsjurk, wees dan niet bang om in je eentje naar de winkel te gaan. Doe gewoon wat voor jou het beste voelt!

Kies eerst het trouwjurk silhouet

Natuurlijk hebben we allemaal wel een voorkeur voor de details op een jurk – prachtig kant, kralen, bloemen, pailletten of simpelweg hoe het stiksel er uit ziet. Maar raak niet verdwaald aan het begin van je zoektocht in de details. Ga eerst op zoek naar welk silhouet jurk het meest bij jou past. Dat is wat een geweldige trouwjurk past. Heb je gevonden welke vorm bij jouw lichaam past, dan kun je verder gaan trechteren naar welke details je op de jurk wilt. Zo weet je zeker dat je een jurk kiest die je flatteert én bij je past.

Wees niet verlegen bij het passen van trouwjurken

Je kan je tijdens het plannen van je bruiloft en het uitzoeken van de perfecte jurk bang zijn om een bridezilla gevonden te worden. Met als gevolg dat je minder vraagt dan normaal. Maar laat je verlegenheid je niet tegenhouden om de perfecte jurk te vinden. Pas zo veel jurken als jij nodig hebt om de perfecte te vinden. Je weet pas hoe de jurk zit als je hem past. En stel zo veel en zulke gekke vragen als je wilt in de winkel! Het personeel heeft alles al een keer gehoord. Voel je dus niet opgelaten en ga op zoek naar je perfecte jurk op jouw manier!