pgo

Isolerende gordijnen bestellen? Dit moet je weten voor dat je weten voor dat je gordijnen besteld Momenteel willen we energiekosten besparen. Logischerwijs koelt het af en stijgen de energieprijzen. Energiebesparing betekent niet alleen minder verbruik, maar ook een betere isolatie. Als je woning optimaal geïsoleerd is, mag je de ramen natuurlijk niet open laten staan. Wist je dat zonder raambekleding tot 30% warmte via de ramen verloren kan gaan? Tijd dus om je raambekleding onder de loep te nemen: doe je al goed werk of kan het nog beter? In dit artikel bespreken we de beste isolatiematerialen om je huis warm te houden.

Welke isolerende raambekleding kies je?

Raamdecoratie omvatten gordijnen, rolgordijnen, jaloezieën, vouwgordijnen, inbetweens, plisségordijnen maar ook bijvoorbeeld rolluiken en schutters. Niet alleen het isolatieniveau verschilt tussen de verschillende raambekleding, maar ook extra’s zoals dubbele beglazing etc. Verwarmde raambekleding is echt bedoeld voor de avond, aangezien de meeste isolerende raambekleding de kamer bijna donker maakt; iets wat je overdag natuurlijk niet wilt! Raambekleding zoals gordijnen of dubbele jaloezieën zijn perfect voor gebruik overdag. Maar wat te kiezen voor koude avonden? Je kunt het hier lezen.

Velours Gordijnen

Velours gordijnen is een van de warmste gordijnen gemaakt van zeer dikke maar zachte velours stof. De zachte velours look is luxueus en modern tegelijk. velours gordijnen zijn zware gordijnen met een zeer isolerende werking. De achterkant van de gordijnen is glad en de voorkant heeft fluweelzachte pluizige lussen. De fluwelen stof heeft een matte glans en voelt rijk en luxe aan. Wil je een warme sfeer en de warmte binnen houden, kies dan voor fluwelen gordijnen die verkrijgbaar zijn in trendy kleuren. Velours gordijnen op maat bestellen

Verduisterende gordijnen

Verduisterende gordijnen zijn meestal dubbel gecoat. De originele stof is aan de voorkant geplaatst en de achterkant bestaat uit een licht blokkerende en isolerende stof. Met verduisterende gordijnen sla je twee vliegen in één klap: de kamer wordt helemaal donker, ook geluiden van buitenaf worden gedempt en ze houden de warmte langer in de kamer. Dus meer dan een prima keuze!

Luxaflex Duette Shades

Luxaflex Duette Shades zijn dubbel gevoerde plissétinten met het unieke kenmerk dat ze zowel aan de voor- als achterkant open kunnen. Hierdoor ontstaat stilstaande lucht die een duidelijk isolerend effect heeft. Luxaflex Duette Shades plisségordijnen zijn geen gordijnen; ze kunnen overdag ook volledig voor het raam worden geplaatst, als het daglicht behouden blijft; dus helemaal uniek. Wil je zowel ’s avonds als overdag isolerende gordijnen gebruiken, dan zijn Duette Shades de perfecte keuze!