Als eigenaar van een nieuwe auto krijg je hoe dan ook te maken met autoproblemen. Deze problemen zijn ontzettend uiteenlopend. Van een kapotte voorlamp tot een lekkend filter. Wij zetten voor jou 3 veel voorkomende autoproblemen op een rijtje en vertellen je direct hoe je dit probleem kunt voorkomen of oplossen. 

Lege accu

Een lege accu is ontzettend vervelend en het kan voorkomen dat je dit zelf veroorzaakt. Een goedkope auto accu gaat zo’n drie jaar probleemloos mee. Vaak vervang je deze na de drie jaar of wanneer je er 75.000 kilometer mee hebt gereden. Ook kan een lege accu ontstaan door je eigen onoplettendheid. Laat je bijvoorbeeld de lichten of radio aan staan? Grote kans dat je een auto met lege accu aantreft. Direct een auto accu kopen? Kijk op de website van Accushoponline.nl.

Lage bandenspanning

Dit probleem komt vaak voor, maar valt minder op. Een te lage bandenspanning leidt tot problemen zoals extra brandstofverbruik of snellere slijtage. Hoe je dit voorkomt? Een simpele bandenspanningsmeter helpt jou hierbij. Ook kun je de bandenspanning bij een tankstation meten, hier kun je ook direct de banden oppompen.

Brandende waarschuwingslichtjes

Tot slot willen wij jou het laatste veel voorkomende probleem uitleggen. In een auto zitten meer dan tweehonderd waarschuwingscodes, dus de kans is groot dat je ooit te maken krijgt met zo’n lampje. Op het moment dat het lampje begint te branden, hoeft er niet direct iets aan de hand te zijn. Je kunt het boekje van de auto raadplegen, maar een bezoekje brengen aan de garage kan ook geen kwaad.