duurzaam

De wereld staat op een kantelpunt. Van een periode van hevige industrieën, komen we eindelijk tot inkeer. Het is tijd om duurzamer en milieubewuster met de onze thuisplaneet om te gaan. Hierin is een belangrijke taak weggelegd voor de bedrijven die producten leveren. In de tijd van online webshops, kunnen zij beter en vaker gebruik maken van een duurzame verpakking. Hieronder lees je waarom.

Reden 1: Kostenbesparing

Er heerst een hardnekkig misverstand. De meeste webshops denken kosten te kunnen besparen door gebruik te maken van goedkoop verpakkingsmateriaal. Helaas is gaat deze vlieger niet op. De kans op schade tijdens het vervoeren van producten is hiermee namelijk een stuk groter. Doordat klanten in dat geval niet tevreden zijn, moeten er vaak extra kosten worden gemaakt. Goedkoop is in dat geval letterlijk duurkoop. Duurzame verpakkingen zijn daarentegen vaak wel van goede kwaliteit.

Reden 2: Toekomstgericht

Duurzaamheid staat al een aantal jaren hoog op de Nederlandse én Europese agenda. Onze overheid heeft al meerdere malen aangegeven dat zij graag zien dat bedrijven hun producten op een milieuvriendelijke wijze gaan verpakken. Door deze adviezen braaf op te volgen, speel je in op toekomstige veranderingen in het politieke speelveld. De wetgeving wordt namelijk steeds strenger. Ook vanuit de Europese hoek. Zo vindt er een Europese klimaattop plaats en is er een European Strategy on Plastics opgesteld.

Reden 3: Beter imago

Steeds meer mensen vinden milieubewust ondernemen steeds belangrijker. Van Greta Thunberg tot de liefhebbers van organische producten. De groep die hun aankopen op de duurzaamheid van de leverancier baseren, wordt steeds groter. Een duurzame verpakking kan hierin het verschil maken. Maak je straks gebruik van duurzaam verpakkingsmateriaal? Onderstreep dit dan in de communicatie naar buiten toe. Benoem het in folders. Plaats het op de website. Hiermee verbeter je gegarandeerd jouw imago. De redenen om duurzaam te ondernemen worden steeds urgenter. Gelukkig gaat deze nieuwe manier van bedrijfsvoering met een tal van grote voordelen gepaard. Zo zijn veel duurzame verpakkingen van goede kwaliteit. Je bent daarnaast erg goed voorbereid op de toekomst. En je profiteert ook nog eens van een goed imago! Duurzaam ondernemen is altijd een goed idee.