binnenpicknick tips

Als je aan een picknick denkt, dan denk je aan naar buiten gaan. Het is superleuk om een picknick te houden op het strand, in het bos of in het stadspark, maar het kan helaas niet altijd. Soms wil het weer niet meewerken, en soms zijn er andere omstandigheden waardoor je niet naar buiten kan. De perfecte oplossing: een picknick binnen! Je hebt geen beestjes, raakt niet verbrand in de zon én je hebt alles bij de hand. Hier een paar tips voor de perfecte binnenpicknick.

De scène voor je binnenpicknick

Je kan natuurlijk geen picknick hebben zonder kleed. Je zit binnen, dus je hoeft je geen zorgen te maken om vieze aarde. Dat betekent dat genoeg keuze hebt uit picknickkleden in huis. Je kan zelfs je fleecekleed of mooiste deken gebruiken! Kies er wel eentje die in de wasmachine mag – om vlekken van eten er makkelijk uit te krijgen. Voor een extra gezellige sfeer leg je je kleed bij de haard. Heb je er geen maar wil je wel graag een haard? Helex verkoopt prachtige exemplaren. Maak het lekker knus in huis!

Maak het comfortabel

Normaal zou je geen kussens meenemen naar een picknick, maar nu je toch de mogelijkheid hebt – waarom niet? Maak het heerlijk comfortabel bij je picknickkleed door er wat kussens bij te leggen om op te zitten. Heb je geen kleine kussentjes overal door je huis liggen om erbij te pakken? Haal dan de kussens van de bank! Door ze onder het ‘picknickkleed’ te verstoppen zorg je dat jouw binnenpicknick er nog steeds leuk uitziet én comfortabel is.

Breng de natuur naar de binnenpicknick

Heb jij wat mooie planten in huis staan? Lucky you! Verzamel al je planten in huis (tenzij je er meer dan 20 hebt, dan mag je zelf kiezen welke je erbij pakt), en plaats ze rondom de picknickplek. Heb je nu echt helemaal geen planten in huis? Dan kun je ook gaan voor een mooie bos bloemen om bij je picknick neer te zetten. Zo kun je toch dat buitengevoel een beetje na-apen. Nu alleen nog wat lekker eten voor erbij, en je bent ready to go!