Glazenwassen is een klus die door veel mensen onderschat wordt. Het schoonmaken van je ramen is fysiek een zware klus en je moet er een beetje handig voor zijn. Voor deze schoonmaakactiviteit kun je natuurlijk een schoonmaakbedrijf uit Almere inschakelen. Wil jij zelf snel en grondig glazenwassen? Gebruik dan de tips uit deze blog of schakel Lavos Reiniging uit Blaricum in.

Goede producten zijn de basis

Elke schoonmaakklus begint met goede producten. Daarom is het belangrijk om geen goedkope plastic trekker te kopen, maar een trekker die gemaakt is van metaal. Ook is de rubber van de trekker belangrijk. Een te droge en harde rubber bevat vaak scheurtjes. Je zult deze scheurtjes in eerste instantie niet zien, maar zodra je deze op het glas gaat gebruiken zul je te maken krijgen met strepen.

Het juiste sopje

Nu je de goede producten in huis hebt gehaald, is het tijd om het sopje aan te maken. Een scheutje Dreft in een emmer met warm water is voldoende. Zijn de ramen een beetje vet? Gebruik dan een beetje ammoniak. Hiermee ontvet je de ramen. Een ander wondermiddel is tandpasta. Tandpasta zorgt ervoor dat vogelpoep makkelijk verdwijnt.

De juiste volgorde

Het sopje is nu klaar voor gebruik. Tijd om de spons erbij te pakken! Het is belangrijk om de spons uit te knijpen, voordat je begint met het wassen van de ramen. Zo voorkom je lekkende vlekken. Ga je de buitenkant van de ramen wassen? Trek dan de ramen van beneden naar boven droog. Wanneer je de binnenkant van de ramen wast, doe je dit van links naar rechts. Zo zie je direct of er eventuele strepen achterblijven.