steunzolen

Na langer gebruik van steunzolen kunnen deze wat vies worden, nieuwe kopen is een optie maar het voordeligst en ook milieuvriendelijkst is het schoonmaken van de zolen. Het zorgt er ook nog eens voor dat de steunzolen langer meegaan. 

Onderhouden en reinigen

Een van de belangrijkste dingen voor het onderhouden van steunzolen is de ventilatie. Zo is het beste om iedere dag de steunzolen uit de schoenen te halen en te laten luchten. Zo kunnen niet alleen de zooltjes ventileren maar ook de schoenen.

Iets om goed te onthouden is dat steunzolen niet in de wasmachine mogen. Ze kunnen daarentegen wel gemakkelijk met de hand worden gereinigd. Hiervoor is een doekje ondergedompeld in warm water met eventueel een beetje azijn of soda meer dan voldoende om onaangename geurtjes te verwijderen. Zeep kan er zelfs voor zorgen dat er vervelende geurtjes ontstaan mocht dit niet goed uitgespoeld worden. De zooltjes mogen niet in het water worden geweekt of in contact komen met een te warme warmtebron. Laat de steunzolen natuurlijk drogen en leg deze niet op de verwarming. Minimaal een meter er vandaan is voldoende. 

Leren steunzolen kunnen zo’n 3 a 4 keer per jaar ingesmeerd worden met transparante schoensmeer of ledervet om te zorgen dat deze soepel blijven.