vog aanvraag

Je hoort het vandaag de dag best veel, ik moet een vog aanvragen gemeente. Maar je hoeft niet perse naar de gemeente om de verklaring aan te vragen, met een beetje snuffelwerk kom je op de website vog-aanvraag.info waar je de verklaring aan kunt vragen. Maar wat betekent een verklaring omtrent het gedrag eigenlijk. Heb je dan geen strafblad en heb je nooit een misdrijf begaan, toch is het mogelijk met een strafblad te verklaring te krijgen. We leggen je uit hoe dat in elkaar zit.

Combinatie van de functie en het delict

Het hangt van de functie af bij en vog aanvragen gemeente of je de verklaring wel of niet krijgt, het spreekt voor zich dat je geen zwaar strafblad moet hebben. Heb je met alcohol achter het stuur gezeten, dan spreekt het voor zich dat je weinig kans maakt om buschauffeur te worden. De tijd van terugkijken en het delict wat je hebt gepleegd bepalen vaak of je een verklaring krijgt of niet. Echter bij een zwaar misdrijf en een zedendelict blijft men altijd oneindig terugkijken.

vog aanvraag

Bij een VOG terugkijken

Er wordt een bepaalde periode bij een vog aanvragen gemeente teruggekeken, de functie bepaald hoelang deze tijd is. Rechters hebben een terugkijktermijn van maar liefst 30 jaar, een taxichauffeur 5 jaar. Zo heb je voor de verschillende functies een termijn wat er wordt teruggekeken. Wanneer je grote twijfels hebt of je in aanmerking komt voor een vog, kun je ook de dienst Justis bellen voor informatie. Zij kunnen je wel een globaal beeld geven, natuurlijk kunnen ze niets met zekerheid zeggen.