voordelen houten vloer
Of je nu een nieuw huis moet aankleden of dat je je huidige huis een nieuwe look wilt geven, een houten vloer voegt een hoop sfeer toe! Houten vloeren hebben een prachtige luxe uitstraling en gaan lang mee. Een houten vloer duur? Dat hoeft helemaal niet! Kijk eens op deze website voor goedkope houten vloeren. Een houten vloer heeft een hoop voordelen. Sommige zullen je verrassen!

1 | Makkelijk schoon te houden

In vergelijking met een tapijten vloer is een houten vloer een makkie om schoon te maken. Houten vloeren kunnen namelijk niet veel stof, kruimels en andere binnengelopen rommel verzamelen. Je hoeft maar een keer de vloer mee te nemen met de wekelijkse schoonmaak en klaar is kees!

2 | Stijlvolle kwaliteit

Kwaliteit raakt nooit uit de mode. En dat geldt ook voor houten vloeren. Houten vloeren van hoge kwaliteit zien er niet alleen chique uit, maar geven ook een prachtige warme look aan je huis. Bovendien staat houten vloeren erom bekend dat ze een kamer veel ruimtelijker laten voelen.

3 | Veel keus

Er is altijd wel een houten vloer die bij je past. Er zijn zo ontzettend veel soorten hout, met allemaal hun eigen kleur, hardheid en unieke plekken. Daarnaast kun je ook nog kiezen of je gaat voor gelakt of ongelakt hout, en of je een glanslak wilt of niet. Dit maakt de keuzes oneindig.

4 | Betere akoestiek

Een houten vloer geeft rust. Niet alleen door de warmte die het uitstraalt, maar ook door het effect dat het heeft op de akoestiek in je huis. Een houten vloer zorgt ervoor dat geluiden in de kamer minder hol klinken. Daarnaast absorbeert een houten vloer trillingen heel goed. Ideaal dus als je minder lawaai wilt in huis terwijl je met veel mensen woont.

5 | Gezonde keus

Doordat een houten vloer geen laag heeft waar allemaal kleine deeltjes in kunnen blijven zitten, zoals stof, pollen, huidschilfers of haren van dieren, zijn ze een stuk gezondere keus dan tapijt. Een houten vloer draagt bij aan een gezonde luchtkwaliteit en is een uitkomst voor mensen met allergieën.