laminaat inclusief leggen

Al je een beetje de trends rondom de huizenmarkt hebt gevolgd weet je misschien wel dat verhuizen op dit moment geen goed idee is. Er is maar weinig aanbod op de markt en wat op de markt komt wordt voor bizarre bedragen te koop gezet. Beter kunnen jullie een paar jaar wachten tot de huizenmarkt weer wat aantrekkelijker is. Maar wat nou als je op dit moment eigenlijk niet blij bent met je huis en je echt een ander huis wilt? Dan is klussen misschien wel een goed alternatief! In dit blog een aantal handige klustips zodat ook jij niet tegen het klussen opziet.

Maak een overzicht

Dit lijkt misschien wat pietje precies maar heb je al bedacht welke ruimtes in huis niet meer naar je zin zijn? Vaak worden we namelijk een beetje meegenomen in een geval. Als een ruimte ons niet meer aanstaat dan de andere ruimtes ook niet meer. Zonde eigenlijk want misschien voldoen de andere ruimtes nog steeds aan jullie wensen. Bekijk daarom eens alle ruimtes afzonderlijk van elkaar en schrijf op wat je wel mooi vind aan de ruimte en wat niet. Misschien kom je op deze manier tot de ontdekking dat het toch best mee valt of juist helemaal niet. En misschien kun je tussen ruimtes nog wel enigszins iets schuiven/veranderen.

Maak het jezelf niet te lastig

Vaak vragen we ontzettend veel van onszelf en zeker bij het klussen denken we dat we alles wel zelf kunnen doen op de meeste professionele manier. Dit kan en hoeft niet! Soms is het beter om dingen gewoon wat handiger aan te pakken. GA je bijvoorbeeld plinten verven? Waarom zou je de boel dan helemaal afplakken? Vaak kijk je hier al heel erg tegenop waardoor je niet of nauwelijks aan deze klus toe komt. Vaak het voor jezelf dus makkelijk en gebruik bijvoorbeeld een (schone) spatel tijdens het verven van je plinten. Hou de spatel op de plek waar anders het afplaktape had gezeten en je het werkt hetzelfde maar dan een stuk gemakkelijk. Dit geldt overigens ook voor bijvoorbeeld het leggen van laminaat. Vaak kopen we laminaat en leggen we dit zelf maar wist je dat verschillende bedrijf laminaat verkopen en inclusief komen leggen? Scheelt jou weer een hoop tijd en gedoe. Wie niet handig is moet maar slim zijn!

Heb jij nog meer goede tips om klussen simpel en soepel te laten verlopen? Laat het ons weten, we horen het graag van je.