Ibiza, het eiland waar de jetset van Nederland ieder jaar te vinden is. Toch heeft Ibiza veel meer te bieden. Heb jij de mogelijkheid om te verhuizen naar Ibiza? Dan vertellen wij je graag waarom dat een goed idee is en waar je op moet letten.

Verhuizen

Je zult natuurlijk een huis of appartement moeten vinden om te gaan bewonen. Je kan natuurlijk de eerste maand/maanden in een hotel overnachten, maar dit is niet ideaal voor de lange termijn. Het wonen op Ibiza is niet goedkoop. Vaak betaal je tussen de €1000,- en  €1500,- euro per maand, waarbij je van te voren het hele jaar moet betalen. Laat je goed informeren! Ga je verhuizen? Regel dan ook dat je inboedel goed overkomt. Schrijf alle zaken goed op en vergeet bijvoorbeeld de autotransport niet. Dit kun je al snel inplannen bij Transporting Wheels.

Werken op Ibiza

Het zal je niet verbazen, maar in de zomer liggen er genoeg kansen om werk te vinden. Dit werk heeft vaak betrekking op toerisme. Werken in een restaurant, als gids of in een hotel zal in deze maanden gemakkelijk gaan. Echter, in de winter is het toerisme een stuk minder. Het wordt dan ook echt een uitdaging om hier wat te vinden. Heb je werk wat je online kunt uitvoeren? Denk aan online marketeer, website beheer, etc: Dan is het werken vanuit Ibiza prima.

Waarom Ibiza?

Mañana mañana. Dit zal je moeten aanspreken. Ook op het Spaanse eiland gaat alles in een ander tempo dan je gewend zal zijn. Verhuizen doe je waarschijnlijk voor de levensstijl en natuurlijk het weer. Zowel in de winter als de zomer is het op Ibiza heerlijk.