Slaapkamer, speelkamer, badkamer of fotostudio. Je kan je donkere, inspiratieloze zolder ombouwen tot een prachtige ruimte die je nog goed kan gebruiken ook! Met een paar slimme trucjes kan je de zolder verbouwen tot een ruimte met ontzettend veel licht. Hierdoor kun je het niet alleen gebruiken als slaapkamer, maar kan je er zelfs een lounge kamer of fotostudio van maken! Wil jij ook een dakkapel laten plaatsen? Een Velux Dakkapel of Dakserre? Lees dan verder waarom dit interessant is.

Zolder optisch vergroten

Op zolder verlies je vaak veel ruimte door de schuine wanden. Het geeft wellicht een charmante uitstraling, maar is niet altijd even praktisch. Bij het aanschaffen van meubelen moet je hier rekening mee houden en de ruimte oogt in veel gevallen ook nog eens heel klein. Door de juiste kleuren en elementen kan je de zolder juist groter laten ogen. Lichte kleuren zoals beige, wit en pastelkleuren laten de ruimte al groter lijken. Schilder het plafond bijvoorbeeld wit, geef een of meerdere muren een beige kleur en maak de ruimte af met accessoires in lichte pastelkleuren. Lichte raamdecoratie en één of meerdere grote spiegels laten de ruimte nog groter lijken. 

Dakkapel of dakkapel serre inbouwen

In plaats van een ruimte optisch vergroten, kun je dat natuurlijk ook letterlijk doen. Toegegeven, deze methode heeft wat meer voeten in aarde, maar hiermee creëer je niet alleen meer oppervlakte voor je woning, je woning wordt ook nog eens meer waard! Door een dakkapel te laten installeren valt er meer licht je zolder in en heb je meer vierkante meter om te benutten voor nuttige dingen. Dankzij handige dakkapel inspiratie en duidelijke informatie weet je altijd waar je aan toe bent als je een dakkapel laat plaatsen.