Nederland is een van de meest dichtbevolkte landen, we zijn een klein landje met relatief veel inwoners. In Amsterdam wonen bijna een miljoen mensen. Tegelijkertijd zijn we ook een agrarisch land. We produceren gigantische hoeveelheden bloemen, vlees en andere landbouwproducten. En zeker in de zomer is het ontzettend fijn om buiten te kunnen werken. Voor veel jongeren, studenten maar ook volwassenen die graag buiten willen werken zijn er in de zomer een hoop mogelijkheden om in de landbouw te werken. In dit artikel bespreken we alvast de leukste mogelijkheden om volgende zomer buiten op het land te werken.

Aardbijen plukken

Vooral in Brabant en het Noorden van het land zijn er veel aardbijen telers die in de winter niet werken, aangezien de aardbijen dan niet groeien. Maar in de zomer moeten ze hard aan de slag. Vele jongeren gaan in de zomer op het land werken als aardbijenplukker. Ik heb dit zelf ook gedaan toen ik op de middelbare school zat. Je gaat vroeg in de ochtend het land op en plukt dan tot in de middag. Ik deed het met vele andere scholieren dus het was erg gezellig. Houd er wel rekening mee dat het vroeg in de ochtend erg nat is. Je zult dus ervoor moeten zorgen dat je werklaarzen en waterdichte kleding zoals een regenbroek bij je hebt. Je kunt deze bijvoorbeeld bij de Boer Drachten kopen.

Werken met bloemen

Mijn vriendin is een gigantische fan van bloemen en doet niets liever dan de hele dag naar bloemen kijken. In de lente en zomer kun je natuurlijk fantastisch met bloemen werken. Mijn moeder vertelde me dat ze dit ook heeft gedaan toen ze jong was. Ze werkt nu in haar eigen tuin maar op jonge leeftijd ging ze bloemen snijden bij een kweker bij haar in de buurt. Wanneer je gaat bloemen snijden kun je optimaal genieten van de bloemen en als je bij een originele kweker werkt zie je misschien zelfs nieuw ontworpen bloemen die wedstrijden winnen.

Werken in Australië

Dit is misschien een alternatieve suggestie maar vele studenten willen tijdens de studie een tijd gaan reizen. Voor je dertigste kun je in Australië werken zonder dat je een gecompliceerd werkvisum hoeft aan te vragen. Vele studenten die gaan backpacken gaan dan ook naar Australië zodat ze daar kunnen werken. Werk wat veel gedaan wordt is fruit plukken zoals bananen. Je kunt dus daar ook fantastisch buiten werken. Australië kan heel heet worden maar als je in de zomer reist is het daar juist winter en dus erg prettig.