motor huren of kopen

Zit jij er aan te denken om een motor te kopen? Dan heb je misschien ook al eens gekeken naar de kosten van een nieuwe motor. Wellicht wil je ook wel verschillende motoren uitproberen. Een motor koop je natuurlijk om een mooi stuk op te rijden. Maar dat kan ook als je een motor huurt bij bijvoorbeeld Gebben Motoren. Is het dan voor jou misschien ook een optie om een motor te huren? Er zijn een paar dingen aan de hand waarvan je dit kan bepalen. Wij lichten ze uit.

De kosten van een nieuwe motor rijden

In veel situaties is het goedkoper om een motor te huren dan om een motor te bezitten. Bezit je een motor, dan heb je kosten als de afschrijving van de motor, de verzekering, belasting en onderhoud. Daar komt nog brandstofkosten bij. Bij elkaar moet je er op rekenen dat je ongeveer tussen de 300 en 400 euro per maand kwijt bent aan motorbezit. Per maand kan dit natuurlijk verschillen doordat je de ene keer een grote opknapbeurt doet en de andere maand er niks gerepareerd hoeft te worden.

Dagen rijtijd op de motor per jaar

Een motor huren kun je al voor ongeveer 100 euro per dag doen. Dat zou betekenen dat je minimaal 3-4 dagen per maand moet rijden als je een motor bezit. Denk goed na over hoeveel dagen per jaar je echt gaat rijden. Ben je van plan in het weekend te rijden? Dat zou betekenen dat je er elk weekend een dag op uit moet. En je motor staat in de winter en tijdens je vakantie met het gezin waarschijnlijk een tijdje stil. Of ga je elke dag op de motor naar je werk toe? Nogmaals: denk echt realistisch na over hoeveel dagen per jaar je wilt rijden om de kosten tegen elkaar op te kunnen wegen.

Je stijl in motorrijden

Wil je motor rijden om lange stukken over de weg te pakken? Dan is een motor huren een goede optie. Maar wil je motor rijden om door bossen en onbegane paden te gaan? Dan is het voor jou een betere optie om een motor te kopen. Motorverhuur staat namelijk niet altijd toe om offroad te gaan. Daarnaast is motorverhuur ook een goede optie als je graag altijd op de nieuwste motoren zit, en niet de diepe zakken hebt om steeds een nieuw model te kopen. Genoeg om over na te denken dus voordat je kiest een motor te kopen of huren!