tuinieren

Na de winter kunnen we allemaal niet wachten om weer lekker buiten in het zonnetje te zitten. En om dat waar te maken, kun je het beste nu al aan de slag gaan. Ga daarom nu al de tuin in en zet de bloemetjes buiten! Wil je graag nu één keer bezig aan je gazon en er de rest van het jaar geen omkijken naar hebben? Kijk eens op Kunstgras-outlet.nl. Maar er is natuurlijk meer te doen dan het gazon! Lees verder voor wat jij in het voorjaar kan doen aan je tuin.

Start met opruimen

Met veel dingen is het lastig om te bepalen waar je begint. Het makkelijkste is om te beginnen met het opruimen van de tuin! De winterwind maakt er altijd weer een zooi van. Dode takken, bladeren en andere dingen verzamelen zich in je tuin. Haal dit weg zodat je weer goed bij de grond kan voor het volgende werk. Maar begin niet in de tuin op een moment dat het net een paar dagen heeft geregend. Bezig gaan op natte grond zorgt ervoor dat je de grond als het ware samenperst en dat je planten later slechter omhoogkomen .

Haal onkruid weg

Nu je de takken en blaadjes en andere troep hebt weggehaald, kun je zien wat er onder lag. Grote kans dat je wat onkruid tegenkomt. Dat schoffel je natuurlijk weg. Maar het onkruid zal je de komende tijd nog wel even bezig houden. Net zoals alles het hardst groeit in het voorjaar, doet het onkruid dat ook. Om je tuin plezierig voor het oog te houden en om alle voedingsstoffen naar je mooie planten te laten gaan, haal je gedurende het voorjaar meerdere malen even het onkruid weg.

Zaai groenten en zonnebloemen

Wanneer het gestopt is met vriezen, kun je eigenlijk al gaan kijken naar wat je allemaal in de tuin wilt hebben groeien. Wil je bijvoorbeeld zonnebloemen, dan is het het beste om deze te zaaien meteen als het gevaar van vorst is geweken. Hou er rekening mee dat ze – vanzelfsprekend – een zonnige plek nodig hebben! Daarnaast is midden-april de beste tijd om bezig te gaan met de groentetuin. Eigenlijk al wanneer de grond boven de 6 graden is, kun je buiten je groenten zaaien. Spinazie en wortelen zijn bijvoorbeeld heel geschikt om vroeg mee te beginnen!

Geniet van de zon

En vergeet niet om niet alleen je tuin in het zonnetje te zetten maar ook jezelf! Letterlijk. Na al dat harde werken in de tuin mag je wel even genieten van het heerlijke voorjaarszonnetje.