tegels

Anderen die je zijn voorgegaan in het verbouwen van hun huis hebben fouten gemaakt, zodat wij ze met je kunnen delen, en zodat jij ze niet meer hoeft te maken. Wat zijn die fouten dan? Laten we gelijk het spits afbijten: een van de veel gemaakte fouten is niet alle benodigheden vooraf kopen. Dus, heb jij bijvoorbeeld nog geen idee wat voor tuintegels je gaat gebruiken? Kijk voor je begint eens Bestratingsmarkt.com. Niet precies weten wat je wilt voordat je begint kan ervoor zorgen dat je halverwege je plannen moet herzien.

1 | Niet goed nadenken over het proces

Fout nummer twee: niet vooraf precies weten wat je allemaal wilt veranderen in je huis. Als je van plan bent om één kamer in het huis te verbouwen, kan het zomaar uit de hand lopen. Stel je wilt een muur in de woonkamer verplaatsen. Achter die muur zit de badkamer, dus denk je: laten we ook maar de badkamer verbouwen. Halverwege de verbouwing bedenk je terwijl je bezig bent dat je misschien wel een extra kamer aan het huis toe kan voegen. Zo blijf je bezig. Halverwege de verbouwing kom je dan in de knoop met plannen en budgetten. Voorkom dat door vooraf eens goed het hele verbouwproces door te lopen.

2 | Aannames doen

Wees niet bang om vragen te stellen aan je aannemer en iedereen die je inhuurt, hoe simpel het antwoord ook lijkt. Het zou stom zijn om een gokje te wagen met je geld en je huis op het spel. Weet je iets niet zeker? Vraag! Bedenk je maar gewoon dat de professionals elke dag te maken krijgen met vragen over projecten en dat je jouw vraag echt niet de raarste of meest stomme is.

3 | Vergeten bestellingen te checken

De laatste fout, maar ook zeker niet een die je mag maken: vergeten bestellingen te checken. Check alles, maar dan ook echt alles. Een ongeluk zit in een klein hoekje en bij een grote verbouwing is de kans groot dat er een bestelling verkeerd gaat. Elk foutje waar je vroeg bij bent, kan snel worden opgelost. Dus check je facturen en bevestigingen zodat je fouten voorkomt vóór er iets wordt besteld, bezorgd of geïnstalleerd.