Tegenwoordig is de opmars van elektrische vervoersmiddelen volop aan de gang. Zo ook in het bedrijfsleven, waar diesel heftrucks plaats maken voor elektrische heftrucks. Wat de voor- en nadelen zijn van deze twee soorten heftrucks, lees je in deze blog.

Voordelen heftruck met verbrandingsmotor

Een linde heftruck met een verbrandingsmotor is onmisbaar in bedrijfsprocessen. Het grootste voordeel van deze heftruck is het bijtanken. Binnen enkele minuten is de heftruck weer klaar om te werken: je hebt geen last van lange laadtijden. Een ander groot voordeel? De heftruck met verbrandingsmotor is een stuk goedkoper in de aanschaf dan de elektrische variant.

Voordelen elektrische heftruck

Op een aantal punten is de elektrische heftruck duidelijk een winnaar. Daarom is het ook geen toeval dat de elektrische heftruck zo’n hoog marktaandeel heeft. De onderhoudskosten van deze elektrische variant liggen namelijk een stuk lager. Daarnaast is een elektrische heftruck een stuk beter voor het milieu en hij produceert een stuk minder geluid. Vinden bedrijfsprocessen vooral binnen plaats? Dan kun je het beste kiezen voor een elektrische heftruck!

Nadelen

Beide heftrucks hebben natuurlijk ook nadelen. In de eerste plaats is een elektrische heftruck een stuk duurder in de aanschaf. Elektrische heftrucks hebben een beperkte actieradius. Het nadeel van een diesel heftruck is dat deze niet gebruikt mag worden in een gesloten of deels gesloten bedrijfshal. Voor een dieseltruck boven de 4,5 ton geldt een uitzondering. Welke keuze jij het beste kunt maken, hangt af van de omstandigheden. Schakel daarom een expert van Van Dijk Heftrucks in voor advies.