Wanneer je krap bij kas zit of bijvoorbeeld graag voor een droomreis wilt sparen is het een goed idee om eens na te denken over manieren om geld te besparen. Maar, hoe doe je dat dan? In deze blog geven we je hier een aantal tips voor zodat jij gemakkelijker geld kunt besparen. Lees dus gauw door, dan vertellen we je er meteen alles over.

Zet loterijen stop

De vriendenloterij opzeggen is een hele gemakkelijke manier om geld te besparen. De kans dat je iets wint is vrij klein, terwijl het geld dat je maandelijks overhoudt gegarandeerd is. Wanneer je genoeg geld hebt kun je natuurlijk gerust meespelen voor de kans om een grote prijs te winnen, maar wanneer je probeert te besparen kun je veel beter op zeker spelen. Beter 1 euro in de hand dan 10 in de lucht!

Zeg tijdschriften op

Tijdschriftabonnementen kunnen vrij prijzig zijn. Dit terwijl je tijdschriften echt niet nodig hebt en ze waarschijnlijk toch in een mand op het toilet eindigen. Zeg deze abonnementen dus op wanneer je probeert om geld te besparen.

Koop tweedehands kleding

Tweedehands kleding is soms net zo goed als nieuwe kleding, maar dan voor een fractie van de prijs. Wanneer je probeert te besparen kun je dus het beste tweedehands kleding kopen.

Shop niet bij dure supermarkten

De Aldi en Lidl hebben prima boodschappen voor een veel aantrekkelijkere prijs dan de Appie of de Jumbo. Koop je boodschappen dus bij de eerstgenoemde supermarkten wanneer je probeert geld te besparen.

Deze en meer tips toepassen

Nu heb je een idee van hoe je geld kunt besparen. Pas deze tips één voor één toe en wen er rustig aan voordat je een volgende implementeert. Zo zullen jouw besparingen al gauw oplopen en heb je straks misschien wel geld over!