Ben jij eigenaar van een huis of appartement? Dan is het je waarschijnlijk wel eens overkomen. Een verschrikkelijke geur verpest het woongenot en je kan bijna niet in jouw huis wezen. Of is het afvoerputje dat voor de tiende keer niet goed doorspoelt. Wanneer schakel je een rioolbedrijf in? Als je riool verstopt zit? Of als de eerste tekenen zich aan doen? En waar moet je dan op letten bij een goed rioolbedrijf? Wij geven je tips.

Zelf proberen

Natuurlijk, je kunt bij kleine problemen altijd zelf kijken of je een oplossing kunt vinden. Een verstopte riolering kent vele oorzaken. Vaak komt het door te veel WC papier, maandverband, babydoekjes op olien. Je kunt met een rubberen ontstopper kijken of je het probleem kunt verhelpen. Hoe? Doe een klein beetje water bij de afvoer, zodat de ontstopper optimaal gebruik kan maken van het zuignapeffect. Gaat het water weer stromen? Dan lijkt het probleem voor nu opgelost. Niet opgelost? Dan is het probleem toch groter.

Schakel een professional in

Lukt het riool ontstoppen in Utrecht jou niet alleen? Of ben je bang dat je te veel schade aan gaat richten. Schakel dan een specialist in uit de buurt. Waarom? Zo beperk je voorrijkosten en kunnen ze tijdig ter plaatse zijn. Een specialist kan jou helpen met het opsporen en oplossing van het rioolprobleem. Een goede specialist heeft de juiste apparatuur in zijn bus zitten. Denk hierbij aan een rook- en en meetapparatuur. 
Tip: Kijk niet alleen naar het acute probleem. Je kan het probleem op korte termijn oplossen, maar zorg ook juist voor een oplossing op de lange termijn. Anders is de kans groot dat je dezelfde specialist volgende week weer aan de deur hebt staan.