Ieder gebouw waar een brandmelder ook noodzakelijk is, moet je een ontruimingsplan hebben. Dit ontruimingsplan is bedoeld om ervoor te zorgen dat wanneer er een eventueel noodgeval is, dat iedereen weet hoe die het gebouw kan verlaten. Zo snel en veilig mogelijk en zonder andere mensen te beletten. Een goed ontruimingsplan stel je niet zomaar op, daarvoor zet je een expert in. De veiligheidsexpert van G4S Safety Solutions helpt je graag verder met het tot stand brengen van een ontruimingsplan. Door samen met G4S het ontruimingsplan op te zetten weet je zeker dat je niets over het hoofd hebt gezien en indien nodig iedereen veilig het pand kan verlaten.

Een volledig ontruimingsplan

Het ontruimingsplan dat vanuit G4S Safety Solutions wordt opgesteld, is altijd gericht specifiek op het pand waarvoor deze is gemaakt. Dit komt omdat geen een pand hetzelfde is en daarom de ene vluchtroute wel werkt bij de buren maar niet bij jou. Dit kan bijvoorbeeld komen door de ligging van je pand, omdat je bijvoorbeeld direct naast een drukke autoweg of een rivier zit. Het ontruimingsplan wordt opgemaakt door het hele pand te inspecteren en daarmee te bekijken wat de hindernissen zijn en wat ervoor kan zorgen dat iedereen wel direct naar buiten kan. Wanneer de inspectie is afgerond, wordt het ontruimingsplan opgezet op zo’n manier dat je altijd weet hoe je het gebouw goed kunt verlaten, waar je je dan ook in het gebouw bevindt.

Een noodgeval zoals een brand, een overstroming of en gaslek kan ieder moment gebeuren. Voor wie er zeker van wil zijn dat niemand van dit soort calamiteiten de dupe hoeft te zijn als dit voorkomen had kunnen worden, is het verstandig om een ontruimingsplan vanuit G4S Safety Solutions op te stellen en er zeker van te zijn dat iedereen weet wat die moet doen en dat dit ook de beste manier is om het te doen.